Store styrker leter etter forsvunnet jente i Grimstad

Letingen etter den savnede jenta i Grimstad vil fortsette med uforminsket styrke natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et politihelikopter, seks hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og et lag roverspeidere ble onsdag kveld satt inn i letingen etter den 16 år gammel jenta som ble meldt savnet i Grimstad onsdag morgen.

Det er også søkt med politihund i området. Røde Kors, Sivilforsvaret, en redningsskøyte og et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen Sør-Norge bistår i letearbeidet.

Vil ikke søke kontakt

16-åringen har Aspergers syndrom og vil ikke søke kontakt med folk, opplyser politiet. Jenta ble sist sett tirsdag kveld ved Moysand Familiecamping i Grimstad.

– Det var familien som meldte henne savnet onsdag morgen, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til NTB. Leteaksjonen ble satt i gang ved 14-tiden.

Jenta er 175 centimeter høy, hun har langt lyst hår i flette og en blå topp med mønster, lang shorts og turkise sko. Utenpå har hun på seg en grå fleecejakke, og hun bærer muligens på et blått teppe, opplyser politiet.

Ikke første gang

– Hun er glad i dyr, og vi oppfordrer folk til å sjekke staller, hesteinnhegninger og hundegårder i området Grefstad, Moysanden og Eskedal, sier Mæhre.

Det er ikke første gang jenta er blitt borte. Operasjonslederen understreker at det ikke er noe som tyder på at jenta er blitt lurt med av noen.

– Vi har ingen indikasjoner på det, sier hun.

– Hun gikk ut på tur tirsdag kveld og kom ikke tilbake, sier Glenn Sollid, politiets innsatsleder på stedet, til Fædrelandsvennen.

Politiet anmodet onsdag kveld folk i området om å holde seg innendørs for å lette søket med redningshelikopterets varmesøkende kamera.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus