Litteraturkritiker Kjell Olaf Jensen er død

Kjell Olaf Jensen er død, 69 år gammel. Her fra da han ble tildelt Riksmålsforbundets oversetterpris for 1984. Arkivfoto Henrik Laurvik (NTB scanpix)
Kjell Olaf Jensen er død, 69 år gammel. Her fra da han ble tildelt Riksmålsforbundets oversetterpris for 1984. Arkivfoto Henrik Laurvik (NTB scanpix)

Den tidligere styrelederen i Norsk PEN, Kjell Olaf Jensen, døde mandag etter lang tids sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 69 år gamle litteraturkritikeren, som hadde magistergrad i litteraturvitenskap, var styreleder i Norsk PEN fra 1997 til 2007. Han hadde også en rekke andre styreverv og var blant annet styremedlem i Amnesty Norge i to perioder. Han har også oversatt en rekke bøker til norsk.

Jensen var en av frontfigurene i arbeidet med å etablere nye fribyer for forfulgte forfattere i Norge. Den første ble etablert i 1995 og Jensen bidro til at stadig flere fribyer ble etablert.

I 2010 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hans bidrag for det frie ord» av kongen. Det ble samtidig sagt at det ved beslutning om tildeling var «lagt vesentlig vekt på Jensens mangeårige arbeid og engasjement for ytringsfriheten».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus