Parat bekrefter konflikt mellom pilotene og Norwegian

Norwegian har for lite mannskap og må kansellere flere avganger midt i ferietiden til mange passasjerer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Norwegian har for lite mannskap og må kansellere flere avganger midt i ferietiden til mange passasjerer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samme dag som kanselleringene i Norwegian startet, utløp en overtidsavtale mellom flyselskapet og pilotene, bekrefter Parat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av ferieklare nordmenn raser mot Norwegian etter at selskapet i helgen kansellerte en rekke flyginger i både inn – og utland, skriver VG. Avganger til populære feriedestinasjoner som Bulgaria, Kroatia, Kypros og Spania er innstilt, både fra Oslo, Værnes og Stavanger.

Les også: Norwegian-passasjerer mottok avlysning på SMS like før avgang

Lørdag kveld bekrefter fagforeningen Parat at det er en konflikt mellom pilotene og Norwegian knyttet til en avtale om overtid og kjøp og salg av fridager.

– Våre piloter har en avtale med arbeidsgiver om kjøp av fridager. Den avtalen er sagt opp som følge av uenighet om bruken av den med arbeidsgiverne, sier leder Hans-Erik Skjæggerud.

Norwegian har foreløpig ikke ønsket å kommentere påstandene fra Parat og Norwegian Pilot Union.

– Det er ulike årsaker til de innstillingene vi har hatt i dag og i går, skriver pressekontakt Linda Olsen i en epost til VG lørdag ettermiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus