17-åring omkom i traktorulykke

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 17 år gammel jente omkom da hun havnet under hjulet på en traktor på Nærbø i Hå kommune på Jæren lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet, politiet og AMK rykket ut til ulykkesstedet i Opstadvegen, men jentas liv sto ikke til å redde.

– Hun var passasjer på traktoren og har falt av og havnet under hjulet på den, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde rundt klokken 14.30 lørdag.

– Vi arbeider nå med vitneavhør. Krimteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe er på vei, opplyser operasjonslederen.

Tre ungdommer involvert

Stavanger Aftenblad skriver at foreløpige undersøkelser viser at det var tre ungdommer i traktoren da ulykken inntraff. En gutt på 16 år skal ha vært føreren av traktoren, mens en gutt på 15 år og den 17 år gamle jenta var passasjerer.

Ifølge politiet skal traktoren ha fått et hjul på en fortauskant slik at den et øyeblikk sto på to hjul. Det var da 17-åringen skal ha falt ut og havnet under det ene traktorhjulet.

I forbindelse med ulykken var det åpen kirke i Nærbø lørdag ettermiddag, der pårørende, venner og andre samlet seg i sorgen. Kommunen sitt kriseteam, sogneprest og ordføreren var til stedet.

– Noen dager er bare triste

De tre ungdommene som var involvert i den fatale ulykken, var elever ved Tryggheim skole.

– Det er noen dager som bare er triste. Her var det tre flotte ungdommer som hadde gledet seg til ferie og var sammen i ferien. Så snur alt på sekunder. Det er en kjempetrist dag, sier rektor Gjermund Viste til Aftenbladet.

Alle elevene på skolen har tatt ferie, og det er heller ingen elever på internatet ved skolen om sommeren, forteller Viste.

– Nå går vår omtanke til foreldre og familie til den som har omkommet og familiene til de to andre som er berørte av denne tragiske ulykken, sier Viste.

Personvernpolicy