To menn siktet for voldtekt i Bergen

To 20 år gamle menn er siktet for å ha voldtatt en kvinne i Bergen natt til torsdag denne uken. Lørdag ble én av dem varetektsfengslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ville at begge skulle varetektsfengsles i fire uker, hvorav én uke i isolasjon og med besøksforbud. Begrunnelsen var fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare, men Bergen tingrett avviste fengslingskravet for én av dem, skriver Bergens Tidende.

Aktor anket denne kjennelsen, og den ble gitt såkalt oppsettende virkning, noe som innebærer at mannen må sitte i fengsel inntil lagmannsretten har behandlet anken.

– Mennene er siktet for voldtekt av en kvinne i en leilighet i Bergen, sier politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Kvinnen som skal ha blitt utsatt for voldtekten, er i 30-årene. Hun skal ikke ha kjent til de to siktede mennene fra tidligere. Ifølge politiet skal det dreie seg om to separate sovevoldtekter der kvinnen ikke var i stand til å motsette seg handlingene.

Ingen av de siktede erkjente straffskyld, og begge mener at sexen var frivillig. De skal ha drukket øl og røykt hasj i leiligheten den kvelden hendelsen skal ha funnet sted.

De to kameratene er begge utenlandske statsborgere. 20-åringen som retten avviste å fengsle, er asylsøker med oppholdstillatelse, skriver Bergens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus