Ove må krabbe fra Lillestrøm til Larvik etter tapt veddemål

Et tapt veddemål ble til 150 kilometer med krabbing til inntekt for Barnekreftforeningen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ove Øderud inngikk et veddemål med sønnen om at Leicester aldri kom til å vinne Premier League.

– Jeg tenkte at det var et møkkalag , sa han til TV2 i april.

Men med ligatittel til Leicester endte det med at han fredag kveld begynte krabbeturen fra Lillestrøm til Larvik.

Det var Øderuds sønn Stefan som før jul sa han skulle krabbe fra Lillestrøm til Larvik hvis Chelsea rykket ned fra Premier League. Øderud ville ikke være noe dårligere og sa han skulle gjøre det samme hvis Leicester vant ligaen, skriver Romerikes Blad (RB).

Se video av første etappe øverst i artikkelen.

Les også: Ellevill gullfest for Leicester

Samler inn penger til kreftsyke barn

Under pausen i kampen mellom Lillestrøm og Tromsø på Åråsen stadion fredag kveld, begynte Øderud å fra stadion til Storgata i Lillestrøm sentrum.

Men den lange krabbeturen har fått bein å gå på og Øderud gjør det ikke bare for veddemålets skyld. Han har opprettet et fond og samler inn penger gjennom hele turen. Alle pengene går til Barnekreftforeningen og ifølge RB har han allerede samlet inn rundt 25.000 kroner.

– Jeg hadde en mor som døde av kreft, i tillegg kjenner jeg flere som har mistet noen som følge av kreft. Pengene skal gå til aktiviteter som fotballkamper, opera eller gå ut og spise middag, sier han til avisen.

Les også: Super-Selmas tøffeste oppdrag

– Ingenting er umulig

Øderud har satt av en måned til turen og har forberedt seg ved å trene mye, også på alle fire. Til RB sier han at ingenting er umulig, men at han er forberedt på at det kan bli vanskelig.

Jeg kommer til å ha beskyttelse på både hender, albuer og knær, i tillegg til sko som støter av slagene mot knærne. Men jeg tror faktisk den største utfordringen blir ryggen og skuldrene, forteller han.

I Facebook-gruppen «Følg Ove på krabbetur» har forberedelsene blitt godt dokumentert den siste tiden. Blant annet ble denne videosnutten av landkrabben Ove publisert for tre uker siden. Av teksten å dømme ser det ut til at Øderud stiller opp i krabbedrakt fredag kveld:

Se også: Tapte veddemål – ble kjendis

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus