Skolebarn får for lite svømmeopplæring

Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bare en av ti skoler gir fjerdeklassinger 30-40 timer svømmeundervisning, til tross for nye kompetansemål som ble innført i fjor høst, viser en rapport fra Utdanningsdirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under halvparten av førsteklassinger får svømmeopplæring, ifølge rapporten, som er laget av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning for Utdanningsdirektoratet, skriver Dagsavisen. Videre kommer det fram at blant de 400 skolene som er med i rapporten, gir 25 prosent maksimalt ti timer svømming i hele fjerdeklasse.

Kompetansemålene om ble innført for svømmeopplæring på fjerdetrinn høsten 2015, inkluderer at barna skal kunne falle uti på dypt vann, svømme 100 meter, dykke ned og hente en gjenstand på bassengbunnen, og stoppe og holde seg flytende i tre minutter, for så å svømme 100 meter rygg.

– Dette handler ikke bare om å unngå drukning. Det dreier seg om både folkehelse og sosial inkludering, sier Jan Kjensli, som har ansvar for å kvalitetssikre og utvikle Norges svømmeskole.

I år er det bevilget 25 millioner kroner til svømmeopplæring i barnehagen.

– Det er nærmest bortkastet når elevene nesten ikke har noe svømmeundervisning fra 1. til 4. trinn, sier Kjensli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus