Moskeer samler seg om ekstraordinært møte

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norges største moske jobber for å samle flere moskeer om et ekstraordinært møte i Islamsk Råd for å velge inn et nytt styre, etter at hele det gamle trakk seg i begynnelsen av juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtektene i Islamsk Råd Norge (IRN) krever at halvparten av medlemsorganisasjonene må be om et ekstraordinært møte for at det skal finne sted. Moskeer som representerer 35.000 av 80.000 muslimer i Norge, har svart på en ringerunde utført av Aftenposten at de ønsker et ekstraordinært møte snarest.

Et arbeidsutvalg tok over ledelsen i styret, da alle medlemmene gikk av etter en personalkonflikt. Planen er at den midlertidige ledelsen skal sitte fram til det neste årsmøte i IRN i mars 2017. Flere store moskeer går imot denne løsningen og ber om et ekstraordinært møte snarest, for å velge inn et nytt styre.

– Vi befinner oss i en limbo-tilstand nå, som medfører mye usikkerhet hos medlemsorganisasjonene, sier forstander Iftikhar Mahmood i Søndre Nordstrand Muslimske Senter.

Arbeidsutvalget sier til avisen at de er positive til et ekstraordinært møte, men at dette ikke kan finne sted før i oktober.

Personvernpolicy