Kongehuset beklager at livvakt dyttet eldre kvinne i Bodø

Dronning Sonja og kong Harald på Keiservarden i Bodø søndag 19. juni. Reisen inngikk som en del av markeringen av kongeparets 25-årsjubileum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Dronning Sonja og kong Harald på Keiservarden i Bodø søndag 19. juni. Reisen inngikk som en del av markeringen av kongeparets 25-årsjubileum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det kongelige hoff og Den kongelige politieskorte beklager på det sterkeste at en eldre kvinne ble dyttet over ende av en kongelig livvakt og endte på sykehus, melder Avisa Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde på Keiservarden i Bodø i forbindelse med kongeparets besøk søndag 19. juni. Avisa Nordland har vært i kontakt med den berørte kvinnen og et vitne, som bekrefter hendelsen.

Ifølge vitnet ba livvakten om at folkemengden skulle flytte på seg, men kvinnen som ble dyttet, fikk ikke dette med seg.

– Hun hører dårlig og hadde på seg hette. Siden hun ble stående i ro, dyttet livvakten henne hardt og sa «flytt deg». Vi forstår at han ikke mente å dytte henne over ende, men det var en svært unødvendig og aggressiv oppførsel, sier vitnet.

Ifølge vitnet ba livvakten om unnskyldning, men forsvant like etterpå uten å finne ut hvordan det gikk med den eldre kvinnen. Hun fikk hjelp av Røde Kors på stedet og ble deretter fraktet til Nordlandssykehuset i Bodø.

Hun fikk en leddbåndsskade i ankelen og har i ettertid fått en beklagelse fra Det kongelige hoff.

– Vi ble kontaktet og informert om hendelsen og har beklaget på det sterkeste, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff til Avisa Nordland.

Personvernpolicy