Bedehus i Bergen blir tyrkisk moske

– Det er første gang jeg hører at et tidligere bedehus blir moske. Umiddelbart gir det en snål følelse, vedgår Erik Furnes, generalsekretær i Indremisjonsforbundet. Bildet er fra fredagsbønnen i moskeen i Åkebergveien i Oslo. Foto: Arash A. Nejad / NTB SCANPIX
– Det er første gang jeg hører at et tidligere bedehus blir moske. Umiddelbart gir det en snål følelse, vedgår Erik Furnes, generalsekretær i Indremisjonsforbundet. Bildet er fra fredagsbønnen i moskeen i Åkebergveien i Oslo. Foto: Arash A. Nejad / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gamle Hop bedehus i Bergen lukket dørene i 1975. Etter over 40 år skal det igjen brukes som gudshus, denne gangen for Allah.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kunne knapt kjøpt en bedre bygning, sier styreleder Adem Guven i Bergen muslimske forening til Bergens Tidende.

Den nye moskeen i Nesttunvegen ble kjøpt for 4,2 millioner kroner og skal pusses opp på dugnad. Det skal lages rom for koranundervisning og leksehjelp. Kvinnene skal gå inn hoveddøra, mens det er planlagt at mennene vil bruke det som i dag er garasjeporten som inngang. Det hele er planlagt å åpne i 2017.

– At et hus som ble reist for et kristent formål, skal brukes til en annen religion, skjærer meg i hjertet. Men livet går videre. Et bygg er et bygg, sier generalsekretær Erik Furnes Indremisjonsforbundet.

Les også: Moské ber muslimer betale hvis de bryter fasten

Moske i Oslo forsøkt påtent 17. mai

Oslo sier nei til muslimsk grunnskole