Unge menn topper ledighetsstatistikken i Rogaland

Statsminister Erna Solberg og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie besøkte Stavanger mandag. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie besøkte Stavanger mandag. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeidsledigheten blant unge i Rogaland er høyest i landet. Nesten en av ti unge menn mellom 20 og 29 år er ledige eller på tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag besøkte statsminister Erna Solberg (H) og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) arbeidsledige i Stavanger.

– Det er ikke tilfeldig at vi er her i dag. Tallene for Rogaland er veldig høye. Vi ser at ungdomsledigheten er høy, og at mange av dem som mister jobben ikke har fullført videregående eller har lav kompetanse, Hauglie til Stavanger Aftenblad.

40 prosent av de arbeidsledige har ikke fullført videregående, for dem vil det bli vanskeligere å komme i jobb.

– Fremover blir det vanskeligere og vanskeligere å få jobb uten formelle kvalifikasjoner. Flere og flere stillinger vil kreve en eller annen form for kompetanse, sier direktør Truls Nordahl i Nav Rogaland.

Arbeidsledigheten i Rogaland var i slutten av mai 4,3 prosent, mot 2,9 prosent ellers i landet. For personer mellom 20 og 24 år i fylket er ledigheten på 5,2 prosent. To tredeler av de unge ledige er menn.

Les også: Høy ledighet koster Norge milliarder

Støre mener regjeringen tar for lett på økt ledighet

NHO: Etterkrigstidenes høyeste ledighet neste år

Personvernpolicy