Kvinne frikjent for bildrap i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo tingrett har frikjent en 52 år gammel kvinne for uaktsomt bildrap. 52-åringen kjørte på en kvinne (26) på et fortau i Oslo i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten kunne ikke utelukke at 52-åringen mistet bevisstheten noen sekunder da småbarnsmoren Charlotte Bøhler Wilhelmsen ble påkjørt bakfra og mistet livet, skriver Aftenposten.

Tingretten mener heller ikke at sjåføren skal betale noen form for erstatning til de etterlatte.

Charlotte Bøhler Wilhelmsen var på vei for å levere sin halvannet år gamle datter i barnehagen da ulykken skjedde 9. september 2014. Hun ble påkjørt bakfra mens hun gikk på et fortau noen hundre meter fra Ullevål sykehus der hun jobbet.

Det kraftige sammenstøtet førte til at 26-åringen ble kastet mellom 14 og 15 meter bortover. Barnet i vognen kom fra ulykken med skrubbsår.

Lettet sjåfør

I tiltalen mot 52-åringen gikk det fram at påtalemyndigheten mente sjåføren var trøtt og ikke burde ha kjørt bil. Dette ble imidlertid tilbakevist av et sakkyndig vitne som sa man ikke kunne utelukke en kortvarig besvimelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har snakket med klienten som føler en stor lettelse. Hun håper dommen blir stående slik at hun kan komme seg videre i livet. Dette har vært en stor belastning for alle. Jeg synes dette er en riktig dom, sier sjåførens forsvarer, advokat Marijana Lozić.

Kvinnen mistet heller ikke retten til å kjøre bil.

Retten i tvil

Etter omfattende vitneførsel fra sakkyndige var domstolen tydelig i tvil om sjåføren hadde sovnet eller hadde blitt rammet av en kortvarig besvimelse.

– Retten ser derfor ikke som forsvarlig annen konklusjon enn at sannsynligheten for innsovning som årsak er lik sannsynligheten for inntrådt besvimelse. Retten skal da legge til grunn den for tiltalte gunstigste forklaring, skriver tingrettsdommer Torstein Hellesnes.

– Useriøst

De etterlattes bistandsadvokat Christian Lundin sier til Aftenposten at han er skuffet, men ikke overrasket over utfallet av saken. Han omtaler dommerens håndtering av saken og sier de etterlatte opplevde det som useriøst at dommeren selv satt og sjekket medisinske spørsmål på internett under sluttprosedyrene i saken.

– Med henvisning til at det kjæreste de har ble meid ned og drept da hun gikk på fortauet hadde de forventet en mer seriøs og respektfull behandling av saken, sier Lundin og legger til at han forventer at påtalemyndigheten anker dommen.