Politiet vil ha nye rutiner når barn dør

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet jobber opp mot Helsedirektoratet for å endre forskriftene når et barn dør brått. I dag føres barn som dør, til sykehus uten at politiet blir involvert, noe som kan føre til at bevis forspilles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ordningen er i dag, har Folkehelseinstituttet ansvar for å gjennomføre dødsstedsundersøkelser når barn under tre år dør, melder Dagbladet.

– Deres jobb er å redde liv, ikke etterforske. Vi har et annet blikk og en annen rolle, sier politioverbetjent og fagansvarlig Ingebjørg Hansen.

At folk kvier seg for å tro at foreldre har drept egne barn, samt misforstått taushetsplikt blant helsepersonell, er utfordringer politiet støter på når de etterforsker saker der unge barn dør. Dessuten må politiet få lov av foreldrene til å gå inn i boligen ved et dødsfall. I en sak der en halvannet år gammel jente ble druknet i en bøtte av sin mor, rakk en slektning å rydde og vaske før kriminalteknikerne kom dit.

– Mange synes nok det er tungt å stå i disse sakene. Det er noe som slår inn når små barn dør. Vi blir mer forsiktige, sier Hansen.

Personvernpolicy