Mer skiftende sommervær i vente

Det er ventet lokalt kraftige regnbyger i Oppland, Hedmark, Telemark og Agder søndag. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Det er ventet lokalt kraftige regnbyger i Oppland, Hedmark, Telemark og Agder søndag. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kan det lokalt komme svært store mengder regn. Det ustabile været vil fortsette neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En varm luftmasse ligger over innlandet og Østlandet søndag. En kaldfront fra sør kan gi kraftige regnbyger med lokal torden, særlig i ettermiddag, skriver Meteorologisk institutt i et OBS-varsel for søndag.

Det blir store forskjeller i nedbøren fra sted til sted, men lokalt kan det komme 20-40 mm på få timer. I mindre områder, der de kraftigste bygene treffer, er det fare for lokale oversvømmelser, heter det videre.

– Det har vært tordenvær flere steder på Sør- og Østlandet i natt, og dette ser ut til å fortsette utover dagen. Det er også stor sannsynlighet for at det kommer noen kraftige regnskyll, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

Les også: Slik har du aldri sett lyn og torden før

Hovedtyngden av regnværet vil komme nord for Oslo i ettermiddag, men Vestlandet vil også få besøk av bygene i dag. I Trøndelag er det først i kveld at bygene kommer. Nord-Norge er den eneste landsdelen som ser ut til å slippe unna, ifølge statsmeteorologen.

Det skiftende sommerværet vil fortsette neste uka.

– Hovedbudskapet er nok at det blir svært skiftende vær både i nord og sør. Det kan komme noe godvær, men det blir neppe langvarig, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Les også: Den store myten om lynnedslag i bil