Fiskebåt med 20 festdeltakere sank i Drammen

Kvinnen som ble reddet opp fra vannet er uskadd. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Kvinnen som ble reddet opp fra vannet er uskadd. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

En kvinne ble reddet opp av vannet da en 60 fot stor fiskeskøyte med rundt 20 festglade personer, sank ved kai i Drammen sentrum natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fiskeskøyta har vært benyttet til festing. Det var anslagsvis 20 personer om bord da den begynte å ta inn vann, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Kvinnen falt i vannet under evakuering, men hun ble raskt plukket opp og er ifølge operasjonslederen fysisk uskadd.

– Dykkere har gjennomsøkt båten og bekreftet at den er tom, sier han.

Fiskeskøyta lå fortøyd ved en brygge, og ligger nå med bare kahytten stikkende opp fra vannet.

Årsaken til at den begynte å ta inn vann er ikke kjent. Politiet oppretter undersøkelsessak i forbindelse med hendelsen.

– Gikk utrolig fort

Den ombygde fiskeskøyta gikk ned så fort at noen av festdeltakerne ble våte på beina før de kom seg på land, forteller Tore Hoff til Drammens Tidende.

Han er en av fire venner som kjøpte båten i april og ga den navnet Costa Ikkeno II. Meningen var å ha den som et sosialt samlingssted for venner og bekjente som ikke hadde råd til båt.

– En halvtime før dette skjedde hadde jeg vært nede i motorrommet og hentet noe, og da var alt i orden, så jeg aner ikke hva som skjedde, men det kan ha skjedd noe med en skroggjennomføring, tror han.

Litt senere så han vannet fosset over ripa, og Hoff estimerer at det tok kun tre minutter før båten sank.

– Noen ble faktisk våte på beina før de kom seg i land, og ei jente falt over bord. Men heldigvis ble ingen skadd, sier Hoff, sliten etter nattens hendelser.

– Utrolig trist

Hoff forteller at nedgangen til alle soverommene var låst, og han er trygg på at ingen oppholdt seg der. De ble likevel sjekket for sikkerhetsskyld.

– Slik sett var det ikke dramatisk med tanke på liv og helse, men det var jo en utrolig heftig hendelse, sier han.

Båten, som er fra 1931, ble ferdig pusset opp for kort tid siden, og dette var andre helgen den var i bruk. Den var ikke forsikret, opplyser Tore Hoff.

– Det er jo bare utrolig trist, sier han, og legger til at han har fått veldig mange støtteerklæringer søndag.

Det ble søndag satt i gang en innsamlingsaksjon på Costa Ikkeno IIs Facebook-side. Det har allerede kommet inn nesten 70.000 kroner.

– Nå må vi få båten på slipp og finne ut hva som er galt, så får vi ta det derfra. Men målet er jo å få den tilbake på fjorden igjen, avslutter Hoff.

Personvernpolicy