Folkefest da kongeparet ankom Bryggen i Bergen

Folkefest på Bryggen i Bergen lørdag formiddag i forbindelse med kongeparets jubileum.
Folkefest på Bryggen i Bergen lørdag formiddag i forbindelse med kongeparets jubileum. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Buekorps, folkedans, skuespillere på stylter og trekkspillmusikk møtte det jubileumsreisende kongeparet da kongeskipet la til kai i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald og dronning Sonja er på en ti dager lang jubileumsreise langs kysten for å markere sine 25 år på tronen. Med kongeskipet Norge har de på sin reise fra Tromsø stoppet i Bodø og Trondheim. Nå har turen kommet til Bergen, og også kronprinsparet er med.

Kongeskipet ankom Vestlandets hovedstad lørdag formiddag, og kongefamilien ble mottatt av fylkesmann Lars Sponheim, ordfører Marte Mjøs Persen og politimester Kaare Songstad, skriver Bergensavisen.

Les også: Blomstrende feiring av sankthans for kongefamilien

Hele Bergen sentrum var stengt for trafikk i forbindelse med besøket, slik at folkefesten minst mulig skulle bli forstyrret av andre enn et folkehav.

De kongelige og publikum kunne nyte innslag som gjenspeiler bergensk historie og tradisjoner, som for eksempel Dræggens Buekorps.

Men det var også lagt vekt på det moderne og framtidsrettede Bergen, som fotballtriksere og cheerleading.

Når kongeparet er ferdig med besøket i Bergen, går turen videre til Stavanger.

Les også: Må møte i retten for trusler mot kongefamilien