Kommuneansatte til retten for å få fridag tilbake

Ansatte i Tønsberg kommune ønsker fri dagen etter sankthans. Her et bilde fra 2005 rundt St.Hans-bålet på Ringshaug utenfor Tønsberg.
Ansatte i Tønsberg kommune ønsker fri dagen etter sankthans. Her et bilde fra 2005 rundt St.Hans-bålet på Ringshaug utenfor Tønsberg. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange kommuneansatte i Tønsberg har etter 2010 måtte jobbe dagen etter sankthans, det vil de ha slutt på en gang for alle. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå går fagforeningene i byen til rettsalen for å få fridagen tilbake. Det skriver fagbladet.no.

Saken er berammet til tre dager i Tønsberg tingrett i august.

Bakgrunn: Kommuneansatte i Vestfold krever sankthansfri

– Dette er en gammel tradisjon i Vestfold, og vi ønsker å kjempe for at våre medlemmer skal beholde rettighetene de har hatt, sa Hilde Sørdalen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Tønsberg kommune, til fagbladet.no da stevningen ble sendt inn i januar.

Frem til 2010 hadde alle kommuneansatte, bortsett fra de i skole- og helsesektoren fri dagen etter sankthans. I 2010 innførte kommunen en fridag på 7,5 time som kompensasjon. I 2013 ble ordningen borte, nå vil fagforeningene i kommunen ha tilbake fridagen.

Til sammen er det ti organisasjoner som står bak stevningen, skriver fagbladet.no.

– Alle fagforeningene står nå sammen om stevningen. Vi må vise medlemmene at vi ikke gir opp deres rettigheter uten kamp, sier Sørdalen til fagbladet.no.

Les også: Derfor feirer vi sankthansaften med bålbrenning