Putin: – Vi må svare på NATOs aggressive retorikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Terrorisme er verdens hovedtrussel, men NATO utvider sin tilstedeværelse nær Russlands grenser, sa Vladimir Putin som henviste til vestmaktenes opptreden før det nazistiske overfallet på Sovjetunionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

75 år etter Nazi-Tysklands overfall på Sovjetunionen, holdt president Vladimir Putin en tale til den russiske Dumaen.

– På denne dagen i 1941 invaderte Nazi-Tyskland Sovjetunionen, men sovjetiske soldater forsvarte landet med sine liv. Vi vil alltid huske deres ofre, sa Putin.

Les også: 75 år siden Nazi-Tyskland gikkt il angrep på Sovjetunionen

– Ville knuse Sovjet

Men i talen trakk han også historiske paralleller fra i dag til tiden før nazistenes overfall.

– Den gangen ønsket Vestmaktene å knuse Sovjetunionen. Det internasjonale samfunn overså det faktum at et farlig nazistisk regime eksisterte i Europa. Nå for tiden gjør det internasjonale samfunn samme feil. Terrorisme er verdens hovedtrussel, men NATO utvider sin tilstedeværelse nær Russlands grenser, sa Putin ifølge nyhetstedet Sputnik.

Les også: Steinmeier advarer NATO mot å drive sabelrasling

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin mente også at Nato har økt sin aggressive retorikk mot Russland og sa at «vi vil bli tvunget til å besvare dette på samme måte».

Krim-halvøya

Han mente man heller skulle bygge opp et kollektivt sikkerhetssystem uten blokktenkning, og at Russland fortsatt var villige til dialog.

– Russland er villig til å diskutere dette viktige spørsmål, men som ved begynnelsen av andre verdenskrig, får vi ingen respons, siteres Putin av kanalen Russia Today.

Les også: NATO sender fire bataljoner til øst

Samtidig takket han parlamentet for hurtig å ha godkjent mer enn 120 lover i kjølvannet av den russiske annekteringen av Krim-halvøya, noe som også utløste boikott og motstand fra Nato og andre vestlige organisasjoner.