Forsvarsadvokat fengslet i fire uker

Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo tingrett der advokaten som anklages for å ha bedt en av sine klienter om å kidnappe et voldtektsoffer, ble fremstilt for varetektsfengsling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo tingrett der advokaten som anklages for å ha bedt en av sine klienter om å kidnappe et voldtektsoffer, ble fremstilt for varetektsfengsling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten som anklages for å ha bedt en torpedo kidnappe et voldtektsoffer, ble fredag varetektsfengslet i fire uker, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Amir Mirmotahari som anklages for å ha bedt en torpedo kidnappe et voldtektsoffer, ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

– Etter rettens syn har siktede imidlertid ikke gitt en forklaring som svekker mistanken om at dette er en bestilling fra hans side om å utføre en straffbar handling, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett fredag kveld.

Politiet ba om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, samt medieforbud i hele perioden og isolasjon de to første ukene.

Både politiet og forsvarer ba om lukkede dører under fengslingsmøtet for advokaten. Dommeren godtok begjæringen.

Les også: Advokat pågrepet etter anklager om kidnappingsplaner

– Svekker ikke mistanken

– Lydopptakene viser at den siktede er klar på hva han ønsker som resultat. Han er klar på hvem offeret er og hvor hun kan finnes, og på tidspunktet for handlingen. Han er også klar på godtgjørelsen, skriver retten i kjennelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amir Mirmotahari er siktet for forsøk på å motarbeide rettsvesenet samt forsøk på grovt skadeverk. Dette skal gå fram av et opptak av en telefonsamtale.

En annen del av siktelsen er basert på en artikkel i VG fredag, hvor avisen legger fram nok et opptak der advokaten og en torpedo snakker om å saboterte åpningshelgen for et utested i Fredrikstad i juni fjor.

Siktede har i retten fredag erkjent at det er han som snakker på båndet.

Les også: Advokat anklages for å planlegge kidnapping

Ransakelser

Politiadvokat Sturla Henriksbø sier til NTB at politiet har gjennomført ransakelser både hjemme og på advokatens kontor for å sikre mulige bevis, og at de er i en innledende fase av etterforskningen, men at det er opplysningene i VG som er bakgrunnen for kravet om varetekt.

– Vi må etterforske det som er kommet fram, sier han.

Den siktedes advokat, Anders Brosveet, sier til pressen at hans klient avviser straffskyld, og han mener at det politiet hadde lagt til grunn i siktelsen ikke er lovlig.