Mann erkjenner at han tente på kirken i Fiksdal

Nødetatene rykket torsdag ut til en brann i Fiksdal kirke. En mann i 30-årene er siktet for å ha tent på bygningen. Foto: Olav Skjegstad/Romsdals Budstikke / NTB scanpix
Nødetatene rykket torsdag ut til en brann i Fiksdal kirke. En mann i 30-årene er siktet for å ha tent på bygningen. Foto: Olav Skjegstad/Romsdals Budstikke / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for å ha tent på den 150 år gamle kirken i Fiksdal, erkjenner de faktiske forholdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser hans forsvarer, advokat Torgeir Hovland Langva, til TV 2. Ifølge Langva har ikke 30-åringen tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

En politihund ledet føreren sin rett til en adresse der 30-åringen ble pågrepet natt til torsdag. Han ble avhørt torsdag ettermiddag.

Les også: Etterforsker årsak til kirkebrann i Fiksdal

Politiet har blant annet gjort undersøkelser om hvorvidt mannen kan knyttes opp til en drivstoffkanne som ble funnet utenfor den brennende kirken.

Brannen i den gamle trekirken i Vestnes i Møre og Romsdal ble slokket etter iherdig lokal innsats der mye av kledningen måtte rives for at brannmannskaper skulle komme til.

– Brannen ble slukket med stor innsats fra lokalbefolkningen. Nå må vi finne ut hva som egentlig skjedde da det begynte å brenne, sier lensmann Jan Magnar Sandvik i Vestnes til NTB.