Skoleelev ved Bogstad skole forsøkt lokket inn i bil

Kartdata: Google
Kartdata: Google
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bogstad skole sendte ut varsel til de foresatte om at en ukjent person hadde forsøkt å lokke en gutt inn i en bil. – Snakk rolig med barna, oppfordrer assisterende rektor Ronny Sollien Engebråten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En skoleelev ved Bogstad skole opplevde nylig at en voksen forsøkte å lokke ham med seg inn i bilen. De foresatte har blitt informerte om hendelsen.

– Vi ble varslet av foreldrene til gutten som opplevde det, og forholdet er meldt til politiet, sier assisterende rektor Ronny Sollien Engebråten i Bogstad skole til ABC Nyheter.

Også naboskolene Huseby og Voksen har blitt gjort oppmerksomme på hendelsen.

Les også: – Vil du være med hjem og se på flere valper?

Viktig å ikke skremme barna

Engebråten sier at man regelmessig har forebyggende samtaler på Bogstad. Han oppfordrer også foreldre til å ta seg en rolig prat med barna om fremmede.

– Vi snakker med elevene gjennom hele skoleåret og minner om hvordan man skal opptre i slike situasjoner. Samtidig er det viktig å ikke skremme barna. Foreldre bør prate rolig med tanke på forebygging og hva som kan være lurt å gjøre i slike situasjoner. Politiet ønsker også at man forholder seg rolig og fattet når det gjelder slike ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ta hensyn til alderen

Engebråten påpeker at man ikke trenger å vise til konkrete episoder når man snakker med små barn, men heller kommunisere hva man på generelt grunnlag bør gjøre når det oppstår slike uvante situasjoner.

– Man kan for eksempel benytte seg av rollespill og vise hva man bør gjøre. Det er også en forskjell på hva man sier til en førsteklassing og en eldre elev.

På tross av at hendelsen er ubehagelig, er man ikke engstelige på Bogstad og naboskolene.

– Vi er ikke bekymret i det hele tatt. Det er heller ikke politiet. Det skjer jo noen sånne episoder i Oslo hvert år, men det er alltid greit å ta sine forholdsregler, sier Engebråten.

Les også: Slik lærer du barnet å si nei