Det norske asylparadokset:

Han redder liv - hun skal holde dem unna Norge

Styrkesjef Pål Erik Teigen og politimester i Finnmark Ellen Katrine Hætta sitter igjen med sterke inntrykk etter å ha vært tett på flyktningstrømmen. Se video.

Pål Erik Teigen er styrkesjef på Siem Pilot, som har reddet over 20.000 båtflyktninger i Middelhavet. Ellen Katrine Hætta er politimester i Finnmark, og vokter Norges grense mot mennesker på flukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POLITIHØGSKOLEN (ABC NYHETER): Ellen Katrine Hætta slår ut med armene:

– Det var helt uforutsigbart. Hadde noen sagt til meg i mars i fjor at til høsten kommer det 5.000-6.000 asylsøker til Storskog... På sykkel!

Politimesteren i Finnmark ble for enkelte ansiktet til en streng, norsk asylpolitikk da horder med asylsøkere plutselig ankom Norges grense mot Russland. Hun er blitt hetset. Selv har hun kjent på utilstrekkeligheten, og fått utfordret egne følelser og verdier.

Styrkesjef Pål Erik Teigen kjenner seg igjen:

– Det blir så personlig, det er mye av de følelsene jeg også satt med. Når havet koker, og det velter båter alle steder, så blir det en utilstrekkelighet. Hvor skal vi begynne, spør han.

ABC Nyheter treffer dem på konferanse på Politihøgskolen i Oslo. Vi snakker om inntrykkene og erfaringene de har fra hver sin yttergrense i Schengen-territoriet. Hætta som politisjef ved den iskalde grensen til Russland, Teigen i heten få mil fra Afrika.

– Det er så massivt, så enormt! Det er det som gjør virkelig inntrykk. Vi er der verdenshistorien skrives. Alle er opptatt av det, det er her det skjer. Dette kan forandre hele Europa, sier styrkesjef Teigen, solbrun i huden etter nok en måned som øverste sjef på supply-skipet Siem Pilot.

Artikkelen fortsetter under videoen

Dollar og desperasjon

To økter har Teigen, som ellers er leder for operasjonssentralen på Gjøvik, vært styrkesjef på Norge og Kripos’ bidrag til Frontex’ Operasjon Triton. Men det er langt fra noe Middelhavscruise.

Ett av hans siste oppdrag var sammen med mannskapet 24. mai å redde 1.017 flyktninger som hadde lagt ut fra Libya i skrøpelige gummibåter som neppe ville greid overfarten. Samtlige ble bragt trygt til Italia av det norske skipet.

– Det å se 1.017 mennesker på dekk, så mange desperate mennesker. Så tenker du på hvor stort Afrika er, og spør deg selv: «Hvor er det det går?», sier Teigen.

Mens de gikk mot land kantret en båt med flere hundre mennesker om bord i nærheten.

– Vi fikk ikke gjort noe, vi hadde 1.017 om bord, sier Teigen, og utdyper ikke flyktningenes skjebne ytterligere.

Artikkelen fortsetter under videoen

VIDEO: Timelapse - 22 timer på Siem Pilot

Klaget på hotellet

En del av dem som kom til Finnmark fra Russland syntes mer heldig stilt.

– Det var mye dollar og flotte klær, du så at de var veldig rike. Men vi forstår jo at mange rike også kan ha behov for beskyttelse, sier Hætta.

Hun forteller at hun da ble kjent med følelser hos seg selv på en måte som hun kanskje ikke hadde ønsket. Men de hadde bestemt seg for at alle som kom til Storskog, skulle behandles med respekt og verdighet.

– Jeg spurte meg selv: «Er dette migranter?». Det gjør noe med deg når du i media ser fireåringer som flyter i land i Middelhavet. Så ser du på Storskog noe helt annet, sier Hætta.

– Mange var ikke engang fornøyd med Thon-hotellets standard. Vi hadde utrykning dit fordi de klaget på frokosten sin. Det var et standard Thon-hotell. Da kjenner du på følelser du ikke vil ha. For meg var dette nytt. Samtidig har du foreldre med barn som kollapser når de kommer frem. Vi har hatt fødsler. Vi fikk en erfaring som var utenkelig for mange politifolk. Jobben ble en helt annen, det var vanskelig emosjonelt. Vi var ikke forberedt på det.

Les også: Kun 3 prosent av Storskog-asylsøkerne har fått bli

– 150 liv mot ett?

Det er ett år siden skipet Siem Pilot sluttet seg til Frontex-operasjonen i Middelhavet for å bidra med kontroll og redning av det store antallet migranter som ankommer Schengen-territoriet fra, eller via, Nord-Afrika, Midtøsten eller Tyrkia. Mannskapet på 20 fra Forsvaret, politiet og oljebransjen ble umiddelbart kastet inn i omfattende redningsoperasjoner. Enkelte ganger med eget liv som innsats.

Etter at Balkan-ruten ble stengt, patruljerer skipet nå nord for Libyas kyst. De bør ikke gå inn i sonen 40 mil nord for kysten uten støtte fra marinefartøyer. Innenfor 12 mil er helt utelukket. Der er det krig.

– Trusselen fra Libya er at vi ikke har oversikt. IS vil ha båtene. De kan skyte med missiler uten å mene noe med det. De har skutt mot Leger uten grensers båt, selv om de vil ha dem til Libya, sier Teigen.

Da den norske styrkesjefen en gang beordret at de skulle gå innenfor 40 milsgrensen uten at de hadde bistand, fikk han et vanskelig spørsmål fra en kollega.

– Han sa: Vil du reise hjem med en av oss i bodybag, eller redde 150 immigranter? forteller Teigen.

Mannskapet har klare prosedyrer for hva de gjør når de tøyer grensen, og går innenfor 40 milssonen uten bistand. De styrker utkikk på broen, de har kontakt med andre som tilhører operasjonen og marinefartøy, og radaren går lenger ut for å se om det kommer skip mot dem.

– Og jeg har en skarpskytter på taket. Men det er klart: Når vurderingen er om en kollega dør, skal du la båten der ute ligge og duppe? Når kollegaen spør, «hva er lettest å komme hjem med»? Når du setter 150 liv mot ett, og det ene er min kollegas, det er klart det går noen tanker i huet da.

– Hva gjør du?

– Jeg er profesjonell, og gjør hele tiden en risikovurdering av hva som er rundt oss, sier Teigen.

Les også: Listhaug advarer mot ny flyktningkrise i Europa

– Et merkelig rasehat

De har ennå ikke brukt våpen. Men båten er norsk jord, og Teigens ordre er krystallklar: Ingen med dårlige hensikter skal slippe om bord. Han forteller om konfrontasjoner mellom nord-afrikanere og sentralafrikanere, om stjeling, mobbing og trakassering.

– Det er sterkt, altså! Det er et rasehat som er helt merkelig. De er flyktninger, så kommer de om bord i båten, og det blir gnisninger.

– Hva slags?

– De er stygge mot hverandre, men vi forstår ikke språket. De krangler og knuffer, og tar gjerne fra hverandre pledd, dytter noen bort og sier «dette er min plass». Men det er vi som bestemmer hvor de skal sitte.

Det har de vært forskånet for i nord.

– Men vi opplevde amper stemning, særlig når det var veldig mye folk der. Vi hadde veldig liten plass. Det var kalde sivilforsvarstelt, men vi opplevde ingen gnisninger. Vi prøvde å få folk unna hele tiden, hadde busser som sto der klare til å frakte ut folk fra området etter hvert som vi registrerte, forklarer Hætta.

Les også: FN: Over 10.000 har druknet i Middelhavet på 2,5 år

Terrortrusselen

Det er de samme nasjonalitetene de møter i Middelhavet og ved russergrensen, over 45 land – fra Kapp Verde i vest til Bangladesh i øst, selv om majoriteten er fra Afghanistan og Syria. Til Storskog kom asylsøkerne via den såkalt arktiske ruten, det gikk et rykte om at Norge hadde åpnet grensen sin.

– Det var helt pussig. Plutselig var hele verden på Storskog, sier Hætta.

Toppen ble nådd første uke av november 2015. Da trillet 1.112 asylsøkere over grensen - på sykkel. Alle skulle kontrolleres og registreres av mannskapene i daværende Østfinnmark politidistrikt, Politiets Utlendingsenhet og bistandsressursene som da var på plass.

På Siem Pilot speider de etter lederskikkelser når de ser båter, etter menn som kanskje er utrustet med redningsvester eller sko. Og de vet at det kan skjule seg terrorister blant flyktningene.

– Det tenker vi på hele tiden. Derfor prøver å observere folkene, vi ser på dem i kikkert både fra langt hold, og når vi nærmer oss båten, og diskuterer det de gjør på samband. Men det er utrolig vanskelig! sier Teigen.

Den første uken hans om bord på Siem Pilot i februar, styrtet et egyptisk fly. Samtidig døde langt flere i Middelhavet da en flyktningebåt revnet. Da flyter menneskene et stykke unna, før de synker ned i dypet.

– Flystyrten ble slått massivt opp. Det var ikke 100 døde en gang. Mens båten med flere hundre ble en notis. Du ser telleverket på døde går i Middelhavet. Men alle liv er like mye verdt, sier Teigen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Les også: 49 barn har forsvunnet fra norske asylmottak i år

Verdighet og respekt

Ellen Katrine Hætta er enig:

– De må jo være det! Derfor var verdighet og respekt veldig viktig for oss. Uansett hva vi selv tenker.

– Du sa du hadde kjent på ulike sider av deg selv, Hætta?

– Man er ikke forskånet for noen form for følelser. Man er bare et menneske, tross alt, sier politimesteren.

Teigen fikk også erfaringer om bord han ikke kunne ha fått andre steder.

– Du lærer mye om deg selv, og om samarbeidet som skjer på båten. At alt er mulig! Bare det å ta kystvakt, politi og oljearbeidere, putte dem på en båt og sende dem ned i Middelhavet, og la politiet – som har minst sjøerfaring - lede det. Så fungerer det! Bare DEN er utrolig å ha med seg, sier styrkesjefen.

Les også: Amnesty: – Sjokkerende overgrep mot migranter i Libya

Kriseledelse i fire måneder

Teigen og Hætta representerer Schengen-territoriets ytterpunkter på alle måter. Han redder folk og blir helt, hun driver grensearbeid – som ifølge en forsker på samme konferanse er ekskluderingsarbeid med fokus på å få folk ut – og ble skurk. Noen skrev på sosiale medier at hun vil gå inn i historien som en uten moral, en Goebbels, altså nazi-Tysklands propagandaminister.

Artikkelen fortsetter under bildeserien

OKTOBER 2015: – Det å oppleve at en er alene i situasjonen, og så likevel føle seg ivaretatt av øverste politiske ledelse i landet, det var solid betryggelse for meg og mine mannskaper, sier politimester om justisminister Anders Anundsen, som besøkte Storskog i oktober. T.v operasjonsleder i Østfinnmark politidistrikt Svein Erik Jakobsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Særlig da returene begynte, ble alt adressert til meg. Politiet i Finnmark har egentlig ikke med returer å gjøre. Det er Politiets Utlendingsenhet som driver med returer, de håndhever et eget verktøy som vårt demokrati har besluttet. Men du kan ikke late som ingenting, du må la folk komme med sin frustrasjon. Du kan ikke bære ansvaret for folks uvitenhet. Men det var krevende. Det er ikke morsomt å få sånne tilbakemeldinger.

Politimesteren berømmer medarbeiderne som jobbet så å si døgnet rundt. Østfinnmark politidistrikt hadde kriseledelse i over fire måneder. Det er som å slukke svære branner hver eneste dag. Politifolkene og grensekontrollørene som skulle gå hjem klokken 21 etter endt vakt, jobbet ti-tolv timer overtid, ofte til klokken syv neste morgen. Hætta sier de gjorde en fantastisk innsats:

– Det var alle mann til pumpene.

For Hætta som sjef har det vært viktig å formidle polititjenestemennene og de sivile at terskelen for å snakke om det de opplever som ugreit, er lav. De har flittig brukt bedriftshelsetjenesten når det har buttet.

Les også: Flyktningekatastrofene i Middelhavet: Solberg vil redde druknende, ikke gi trygg transport over Middelhavet

49 lik, 41 under dekk

I Middelhavet har Teigen midtsamtale med alle sine. Etter hver tur, har alle samtale med psykolog.

– Og vi får bra oppfølging av Kripos, sier Pål Erik Teigen.

Hans forgjenger som styrkesjef, opplevde noe av det verste. På en fiskebåt de reddet, fant de 41 lik under dekk.

De døde var trolig kvalt av gasser fra motoren. I det klaustrofobiske lasterommet fløt de i vann, drivstoff og avføring. Mannskapet måtte skjære seg gjennom dekket, pakke inn kroppene og frakte dem opp og av båten.

Artikkelen fortsetter under bildeserien

EN AV 41: De døde var antagelig blitt kvalt av gasser fra motoren som hadde fylt det klaustrofobiske lasterommet de oppholdt seg i. Foto: KRIPOS


– De som var med på det, har jeg snakket mye med. Da var det mange som fikk det veldig tøft.

– Klarer man å fordøye det?

– Det er en jobb. Men det var noen av dem som hadde gått i 12 timer, og da er det klart du går tom. Noen slet, og brukte lang tid på å komme seg, sier Pål Erik Teigen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:35 Boris' far sier sønnen trenger mye hvile11:08 70 ble smittet på bursdagsfest i Sverige: – Kjennes som om vi var på Ground Zero10:28 En av tre sykepleiere har opplevd brudd på smittevernreglene på jobb10:22 Ti år siden presidentflystyrten i Russland – søker fortsatt etter ledetråder09:19 Ny forskning: Virusspredning skyldes menneskelig aktivitet08:47 Slik kan viruset spre seg08:35 Nær 40 prosent redde for å sende barna tilbake i barnehage og skole07:41 Festing, råning og bålbrenning på starten av påskeferien07:13 Støre: – Vi må redde mennesker fra å gå til grunne06:10 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:38 To bilister skutt mot i Oslo – politiet ser etter ukjente gjerningspersoner05:28 Krisepakken til amerikansk luftfart snart landet05:04 6.244 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 8404:41 Mann drept i Norrköping i Sverige04:06 Oljeprisen faller markant mens oljestatene forhandler om kutt04:00 Fauci: Færre sykehusinnleggelser i USA03:16 Opec-landene og Russland enige om kutt i oljeproduksjonen02:55 Trump i oljesamtaler med Russland og Saudi-Arabia01:23 Politiet refser bålbrenning i Oslo-marka01:22 16,8 millioner amerikanere har mistet jobben på tre uker23:34 Tenåring fra Sarpsborg omkom i MC-ulykke i Enebakk22:29 EU-landene enige om krisepakke til en verdi av 500 milliarder euro22:27 Norske borgere flys hjem fra fjerne strøk21:23 Pinks sønn (3) corona-smittet: – Jeg har aldri bedt så mye til Gud i mitt liv20:59 Mann siktet etter Ålesund-brann20:47 Svenskene koser seg i påskesola: – Direkte uansvarlig20:30 Mann i 50-årene varetektsfengslet etter hyttebrann i Finnmark20:23 Boris Johnson ligger ikke lenger på intensivavdeling20:11 Dronning Margrethe: – Jeg tror ikke jeg har ti år igjen19:42 Over 100 biler på rånetreff i Sørlandsparken bekymrer politiet19:36 Tenåring omkom i MC-ulykke i Enebakk19:02 Motorsyklist alvorlig skadd i ulykke i Oslo-tunnel18:23 Reuters: Saudi-Arabia og Russland nærmer seg enighet om rekordstort oljekutt18:20 Ny dyster rekord i New York18:18 To nye dødsfall ved sykehjem i Bærum17:47 Hundre italienske leger har mistet livet17:30 Brannvesenet blir hindret av turfolkets biler17:29 Stavanger-mann døde i kiteulykke i Sirdal i Agder17:02 – Verden står overfor den verste økonomiske krisen siden 1930-tallet16:28 6,6 millioner nye arbeidsledige i USA15:42 Pågrepet for knivtrussel på McDonalds15:37 Kronprinsen åpnet digital coronadugnad15:07 – På denne tiden av dagen pleier vi ha rundt ti stykker på glattcella14:51 Siv Jensen i mandolin-ulykke: – Jeg er en liten fingertupp mindre14:31 106 døde i Sverige siste døgnet14:11 Omstridt pastor: – Sanne kristne er ikke redd for å dø13:46 Drapssiktet ektemann varetektsfengslet i Trondheim13:45 Sør-Korea: Friskmeldte får påvist viruset på nytt13:10 Manchester United delte ut 3500 gaver til helsearbeidere12:10 Ukjent drama da Norge ba om hjelp: Sverige avslo to ganger12:10 Arkivverket avslører britisk invasjonsplan fra 194009:45 Mann pågrepet etter å ha skutt en mann i beinet i Larvik09:42 FIS' rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong08:56 Xi advarer mot mulig ny smittebølge08:36 Nent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»08:18 80 år siden invasjonen av Norge, forbigås i stillhet08:09 To menn pågrepet etter bildrama i Oslo07:21 Trump gjentok kritikken av WHO07:00 Slik behandles coronapasientene – nesten 100 utskrevet fra Ahus07:00 FHIs corona-app kommer like over påske06:45 Sjefsjobben i Økokrim lyst ut etter seks måneder06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Mann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11 Studie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45 6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31 Macron med full støtte til WHO04:29 Tre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07 Kina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34 Venezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12 Erna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10 Fransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45 Den afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32 Millionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49 Linda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29 Medietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09 Premier League-spillerne gir til helsevesenet23:00 Premier League-spillerne gir til helsevesenet21:29 Herreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21 Saudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05 Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45 TV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01 To reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50 Supermåne på himmelen natt til torsdag19:48 WHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29 Forførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28 Tre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27 FHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04 Uværet har truffet Nordland med full styrke19:04 Stor kvalitetsforskjell på coronatester19:01 Seks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15 Tysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14 Stortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54 Pave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44 Coronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26 Bernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03 Anne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24 Seks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22 POD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik
Siste nytt
11:35VerdenBoris' far sier sønnen trenger mye hvile11:08Verden70 ble smittet på bursdagsfest i Sverige: – Kjennes som om vi var på Ground Zero10:28NorgeEn av tre sykepleiere har opplevd brudd på smittevernreglene på jobb10:22VerdenTi år siden presidentflystyrten i Russland – søker fortsatt etter ledetråder09:19VerdenNy forskning: Virusspredning skyldes menneskelig aktivitet08:47Helse og livsstilSlik kan viruset spre seg08:35NorgeNær 40 prosent redde for å sende barna tilbake i barnehage og skole07:41NorgeFesting, råning og bålbrenning på starten av påskeferien07:13NorgeStøre: – Vi må redde mennesker fra å gå til grunne06:10NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:38NorgeTo bilister skutt mot i Oslo – politiet ser etter ukjente gjerningspersoner05:28VerdenKrisepakken til amerikansk luftfart snart landet05:04Norge6.244 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 8404:41VerdenMann drept i Norrköping i Sverige04:06VerdenOljeprisen faller markant mens oljestatene forhandler om kutt04:00VerdenFauci: Færre sykehusinnleggelser i USA03:16VerdenOpec-landene og Russland enige om kutt i oljeproduksjonen02:55VerdenTrump i oljesamtaler med Russland og Saudi-Arabia01:23NorgePolitiet refser bålbrenning i Oslo-marka01:22Verden16,8 millioner amerikanere har mistet jobben på tre uker23:34NorgeTenåring fra Sarpsborg omkom i MC-ulykke i Enebakk22:29VerdenEU-landene enige om krisepakke til en verdi av 500 milliarder euro22:27NorgeNorske borgere flys hjem fra fjerne strøk21:23KulturPinks sønn (3) corona-smittet: – Jeg har aldri bedt så mye til Gud i mitt liv20:59NorgeMann siktet etter Ålesund-brann20:47VerdenSvenskene koser seg i påskesola: – Direkte uansvarlig20:30NorgeMann i 50-årene varetektsfengslet etter hyttebrann i Finnmark20:23VerdenBoris Johnson ligger ikke lenger på intensivavdeling20:11VerdenDronning Margrethe: – Jeg tror ikke jeg har ti år igjen19:42VerdenOver 100 biler på rånetreff i Sørlandsparken bekymrer politiet19:36NorgeTenåring omkom i MC-ulykke i Enebakk19:02NorgeMotorsyklist alvorlig skadd i ulykke i Oslo-tunnel18:23VerdenReuters: Saudi-Arabia og Russland nærmer seg enighet om rekordstort oljekutt18:20VerdenNy dyster rekord i New York18:18NorgeTo nye dødsfall ved sykehjem i Bærum17:47VerdenHundre italienske leger har mistet livet17:30NorgeBrannvesenet blir hindret av turfolkets biler17:29NorgeStavanger-mann døde i kiteulykke i Sirdal i Agder17:02Verden– Verden står overfor den verste økonomiske krisen siden 1930-tallet16:28Verden6,6 millioner nye arbeidsledige i USA15:42NorgePågrepet for knivtrussel på McDonalds15:37NorgeKronprinsen åpnet digital coronadugnad15:07Penger– På denne tiden av dagen pleier vi ha rundt ti stykker på glattcella14:51NorgeSiv Jensen i mandolin-ulykke: – Jeg er en liten fingertupp mindre14:31Verden106 døde i Sverige siste døgnet14:11VerdenOmstridt pastor: – Sanne kristne er ikke redd for å dø13:46NorgeDrapssiktet ektemann varetektsfengslet i Trondheim13:45Helse og livsstilSør-Korea: Friskmeldte får påvist viruset på nytt13:10SportManchester United delte ut 3500 gaver til helsearbeidere12:10VerdenUkjent drama da Norge ba om hjelp: Sverige avslo to ganger12:10NorgeArkivverket avslører britisk invasjonsplan fra 194009:45NorgeMann pågrepet etter å ha skutt en mann i beinet i Larvik09:42SportFIS' rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong08:56VerdenXi advarer mot mulig ny smittebølge08:36SportNent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»08:18Norge80 år siden invasjonen av Norge, forbigås i stillhet08:09NorgeTo menn pågrepet etter bildrama i Oslo07:21VerdenTrump gjentok kritikken av WHO07:00Helse og livsstilSlik behandles coronapasientene – nesten 100 utskrevet fra Ahus07:00NorgeFHIs corona-app kommer like over påske06:45NorgeSjefsjobben i Økokrim lyst ut etter seks måneder06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeMann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11VerdenStudie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45Norge6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31VerdenMacron med full støtte til WHO04:29NorgeTre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07VerdenKina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34VerdenVenezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12VerdenErna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10VerdenFransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45VerdenDen afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32NorgeMillionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49VerdenLinda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29NorgeMedietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet23:00SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet21:29VerdenHerreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21VerdenSaudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05NorgeAnsatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45KulturTV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01NorgeTo reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50NorgeSupermåne på himmelen natt til torsdag19:48VerdenWHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29VerdenForførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28NorgeTre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27Helse og livsstilFHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04NorgeUværet har truffet Nordland med full styrke19:04NorgeStor kvalitetsforskjell på coronatester19:01NorgeSeks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15VerdenTysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14NorgeStortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54VerdenPave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44NorgeCoronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26VerdenBernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03NorgeAnne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24NorgeSeks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22Helse og livsstilPOD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus