Aktor ber om lange straffer for tiltalte reineiere

Aktor vil ha lange fengselsstraffer for to reineiere som er tiltalt for å ha pint en rekke reinsdyr til døde ved å påføre dyrene skader som skulle ligne rovdyrskader. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Aktor vil ha lange fengselsstraffer for to reineiere som er tiltalt for å ha pint en rekke reinsdyr til døde ved å påføre dyrene skader som skulle ligne rovdyrskader. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktoratet mener bevisene mot to reineiere som står tiltalt for dyremishandling er solide og ber om lange fengselsstraffer for begge to, melder iFinnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 33-åring og en 28-åring fra Karasjok har de siste fire ukene stått tiltalt i Indre Finnmark tingrett for å ha pint en rekke reinsdyr til døde ved å påføre dyrene skader som skulle ligne rovdyrskader. I tillegg er begge tiltalt for en rekke tilfeller av reintyveri. De to nekter straffskyld på alle tiltalepunkter.

Aktor, førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland fra Økokrim, sa i retten onsdag at det foreligger mer enn gode nok beviser til å dømme de to mennene for dyremishandling, svindel med rovvilterstatninger og for tyveriene, skriver iFinnmark.

Han ba om to år og ni måneders fengsel for 33-åringen og to års fengsel for 28-åringen. I tillegg ba han om at de to fradømmes retten til å drive reindrift i fem år.

I retten la Høviskeland også vekt på at de to mennene i liten grad hadde bidratt til å oppklare saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til over 30 vitnemål er det i retten lagt fram en veterinærrapport og en rekke bildebevis som påtalemyndigheten mener dokumenterer ugjerningene. I prosedyren la aktor også vekt på at forsvarerne gjennom saken hovedsakelig har kritisert etterforskningen, og i mindre grad prøvd å belyse hva som faktisk har skjedd i saken.