Ungdommer ranet og slo 82-åring – slipper fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte gutter, som i dag er 16 og 17 år gamle, er i Oslo tingrett dømt for flere tilfeller av ran og grov vold. Et av ofrene fikk ansiktet knust av en murstein. Alle slipper fengselsstraff, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Voldsepisodene skjedde i april og juli i fjor, de åtte dømte var da 15 og 16 år gamle.

Alle de åtte guttene deltok ikke i alle hendelser, og de var tiltalt på ulikt vis. De sa seg ikke skyldige på flere av punktene, noe retten ikke tok til følge, skriver Aftenposten.

Sju av guttene er norske statsborgere, den siste er svensk. De har familiebakgrunn fra Somalia, Norge, Irak, Pakistan og Marokko.

For unge til fengsel

De sju guttene som bor i Norge, er alle dømt til ungdomsstraff eller samfunnsstraff på grunn av sin unge alder. De to som har fått lengst straff, er dømt til henholdsvis 360 og 330 timers samfunnsstraff.

Hvis samfunnsstraffen ikke gjennomføres, er de subsidiært dømt til halvannet år og ett år og fire måneders fengsel. Gutten som bor i Sverige, fikk en betinget dom på ni måneder og slipper også å sone.

Mannen som fikk en murstein i ansiktet av guttene i juli i fjor, pådro seg brudd i kinnbeinet, overkjeven og øyehulen. Han har i dag store problemer med hukommelsen, ifølge Dagsavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

82-åring død

– Jeg har problemer med synet og sliter med å lese. Jeg har kraftig hodepine. Jeg spiser daglig fire til åtte tabletter med Paralgin forte og Valium, fortalte mannen da han vitnet.

For å huske rettssaken, ble han hentet og fulgt av sin tidligere arbeidsgiver som støttet ham gjennom vitneforklaringen.

En gutt som var i Skateparken på Jordal fikk juling, slått kjeven av ledd, ble sparket mens han lå nede og fikk frastjålet mobiltelefonen, skriver Dagsavisen.

Ett annet av voldsofrene var en 82 år gammel mann. Han ble overfalt, dyttet, sparket og slått utenfor hjemmet sitt på Enerhaugen klokka 1.17 på natten – og ranet for en pengepung med 21 kroner. Mannen er i dag død, men forklaringen hans ble lest opp i retten.