Trøndersk IS-avhopper skal være pågrepet i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 32 år gammel mann fra Verdal som skal ha hoppet av fra IS, er fengslet i Tyrkia, ifølge Adresseavisen. Mannen skal ha blitt pågrepet da han kom over grensen fra Syria for noen uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger er anholdt i Tyrkia. Utenrikstjenesten ved ambassaden i Ankara arbeider med å få besøkstillatelse, skriver Hilde Steinfeld ved kommunikasjonsenheten i Utenriksdepartementet på mail til Adresseavisen.

Les også: – Belgisk politi varslet om IS-krigere på vei til Europa

Ytterligere to menn skal ha reist fra Norge til IS i Syria

Mannen skal være anholdt for ulovlig grensepassering fra Syria til Tyrkia. Steinfeld opplyser at 32-åringen har fått oppnevnt en lokal forsvarer, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Avisen skriver at mannen forsvant i 2014. UD ønsker ikke å bekrefte om nordmannen som sitter fengslet i Tyrkia, er 32-åringen som skal ha en IS-tilknytning, men ifølge flere uavhengige kilder avisen har snakket med, dreier det seg om samme person.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norsk Syria-farer erkjenner deltakelse i IS

Tybring-Gjedde (Frp) mener Norge bør sende flyktninger for å kjempe mot IS

Mannen som reiste til Syria i 2014 skal ha forsvunnet fra psykiatrisk behandling, og har senere gitt livstegn fra seg fra IS-hovedstaden Raqqa i Syria. Adresseavisen skriver at den antatte IS-krigeren skal ha ønsket å komme seg ut av landet i lengre tid.