Ordfører vil flytte helikoptertrasé etter Turøy-ulykken

Turøy i Fjell kommune i Hordaland. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Turøy i Fjell kommune i Hordaland. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter ulykken på Turøy er beboere i Fjell kommune redde for at nok et helikopter skal falle ned. Ordfører Marianne Sandahl Bjorøy mener nordsjøtrafikken bør legges utenom tettbygde områder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange er utrygge nå. De tenker «hva om helikopteret hadde falt ned ett minutt etterpå?» Da hadde det vært rett over tettbygd strøk på Ågotnes, sier Ap-ordfører Bjorøy til Bergens Tidende.

Hun har skrevet brev til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), der hun ber om et møte for å drøfte den reelle risikoen ved at helikoptrene flyr over tettbygde områder istedenfor å bruke traseer over vann.

«Nordsjøtrafikken passerer kontinuerlig over hustakene på Sotra og helikopterstyrten kunne like gjerne skjedd midt i husklyngen på Turøy eller i andre tettbygde områder på Sotra», skriver ordføreren.

Offshore-helikopteret som styrtet på Turøy 29. april, gikk i bakken like ved sjøen og nærmeste bebyggelse på øya. Flere beboere BT har snakket med, har begynt å frykte helikoptrene som flyr rett over husene deres.

– Det er frykt blant folk. Før stilte vi spørsmålet «kan helikoptrene falle ned?» Nå vet vi at svaret er ja. Nå er spørsmålet når det skjer igjen, sier Thomas Lægreid i Turøy Grendalag.