Ektemann siktet for å ha drept kvinne i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

En forbipasserende så en mann angripe en kvinne på Trosterud i Oslo tirsdag kveld. Kort tid etter var kvinnen død, og ektemannen hennes pågrepet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at en forbipasserende så en kvinne som ble angrepet av en mann, og deretter kontaktet politiet, opplyser Oslo-politiet på Twitter.

En mann i 40-årene er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene, bekrefter politiet i Oslo overfor NTB.

– Etter det vi kjenner til, var de to gift, opplyser leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid til flere medier.

Hun sier til VG at begge var av utenlandsk opprinnelse, men bosatt i Oslo. Politiet jobber nå med å varsle de pårørende og vil derfor ikke gi flere opplysninger.

Funnet på gangvei

Kvinnen ble funnet på en gangvei i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6, forteller utrykningsleder Trine Jorkjen i Oslo politidistrikt til NTB.

Meldingen kom til politiet klokka 18.15 tirsdag.

Trosterud ligger i bydel Alna, øst for Oslo sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og det ble iverksatt livreddende førstehjelp. Forsøket på å redde livet hennes lyktes imidlertid ikke, og kvinnen ble erklært død klokken 18.42.

Kjente hverandre

Jorkjen bekreftet tidlig at det var en relasjon mellom den døde og den pågrepne. Politiet kan så langt ikke si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet.

Politiet har beslaglagt et stikkvåpen, men det er ikke sagt noe om hva slags gjenstand dette er.

Ifølge NRK har flere vitner sett mannen bevege seg i området og blitt skremt av ham.

Mange politifolk drev tirsdag kveld med etterforskning på stedet. Blant annet ble det satt opp et telt der den døde kvinnen ble funnet. Et område rundt et busstopp er også sperret av.