Rådhusklokkene hedrer ofrene i Orlando

Laura Marie Rueslåtten Olseng er klokkenist i Oslo rådhus. Onsdag hedres ofrene fra massakren i Orlando med melodien «I am what I am».
Laura Marie Rueslåtten Olseng er klokkenist i Oslo rådhus. Onsdag hedres ofrene fra massakren i Orlando med melodien «I am what I am». Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag hedres ofrene etter massakren i Orlando i klokketårnet på Rådhuset. Klokkenisten vil framføre melodien «I am what I am», en av sangene i musikalen «La Cage aux Folles».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sangen handler om å være den man er, og handlingen foregår på en dragklubb i Florida.

Søndag 12. juni ble 50 mennesker ble drept og 53 ble såret i Orlando i det som viste seg å være den verste masseskytingen i USAs historie. Drapene skjedde på en nattklubb for homofile.

Les også: Planla å gifte seg – drept i Orlando-massakren

– Terrorangrepet i helgen var et angrep på en av våre fremste verdier, som er friheten til å elske den man vil. Rådhuset i Oslo ønsker å hedre ofrene etter tragedien ved å spille melodien «I am what I am» av Jerry Herman, som handler om å være tro mot den man er, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Oslo skal være en åpen og raus hovedstad, og når Oslo Pride åpner til helgen håper jeg uken også fylles med glede og latter, i tillegg til ettertanke. Slik hedrer vi best de som så brutalt ble tatt livet av og viser at vi ikke lar oss true til taushet.

Det er klokkenist Laura Marie Rueslåtten som skal framføre melodien «I am what I am» av Jerry Herman, som altså er å høre i musikalen «La Cage aux Folles».

Les også: Terroristens far: – Ikke slavene til Allah som skal straffe homofile