Bil på taket i Kristiansand var ingen ulykke

Slik fant politiet bilen i Kristiansand sentrum.
Slik fant politiet bilen i Kristiansand sentrum. Foto: Politiet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet rykket mandag ettermiddag ut til en bil som lå på taket i Skippergata – like utenfor Kunstmuseet – i Kristiansand. Er dette kunst? spør Agder-politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 17.15 fikk politiet melding om en bil som lå opp ned midt i veien. De gjorde som de pleier de og undersøkte saken,

Først lurte de på om Ford Mondeoen kunne ha trillet av en lastebil, som senere skal ha forsvunnet fra stedet. Men det viste seg at det ikke var. For akkurat da politiet skulle ringe kranbilfirmaer om de visste noe om bilen, kom en ung mann løpende. Han ropte at bilen var plassert der med godkjenning, skriver Fædrelandsvennen.

– Ikke ring 112

Den unge mannen var kunstner Lasse Årikstad, og bilen var en del av et kunstverk. Senere mandag skal to biler til plasseres ut i Kvadraturen. Kunstneren vil ikke kommentere kunstverket i fare for feil medieomtale.

Da klokken hadde rundet åtte på kvelden hadde politiet mottatt om lag 20 nødtelefoner om bilvrakkunsten. Det ble litt i overtall for politiet. Operasjonssentralen ber publikum pent om ikke å ringe 112 på grunn av bilene som kommer til å ligge opp ned tre steder i byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bilvrak kan ses her eller hos bilopphoggeren, formaner operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

«Er dette kunst?»

Da bilvrakkunsten ble kjent oppsummerte Klausen det slik på Twitter:

– Det viser seg at dette er en del av et kunstprosjekt! Det skal også være godkjent av politiet. Noen ganger er kunsten merkelig??

Operasjonslederen ble også kunstkritiker da han på Twitter startet en aldri så liten kunstdebatt med å spørre: «Er dette kunst?».

Uansett syn, reklame for kunstneren og kunstverket ble det hvert fall.