Meny

Krekar hevder han blir feiltolket

Mulla Krekar (t.h.) og hans advokat Brynjar Meling hevder bevisene han blir konfrontert med er oppstykket og feiltolket. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar mener at opptakene han er blitt konfrontert med fra den italienske etterforskningen, er tatt ut av sin sammenheng,

Utspørringen av Najumuddin Faraj Ahmad (59), bedre kjent som mulla Krekar, fortsatte i Oslo tingrett mandag. Italienske myndigheter har bedt om utlevering av Krekar og en 42 år gammel iraker bosatt i Drammen.

Ifølge Dagbladet ble Krekar konfrontert med opptak fra Kongsvinger fengsel som skal vise at han har hatt planer om å brenne Grunnloven og Stortinget. Opptakene skal angivelig også vise at Krekar har hatt samtaler om å bombe Kongsvinger fengsel.

Les også: Krekar-venn mistet dansk statsborgerskap

Fabrikkert

– Jeg tror dette er fabrikkert. Jeg tror at her refererer jeg til hva folk har sagt, sa Krekar i retten. Han utelukker ikke at han har brukt bombing av fengslet «som et eksempel, « men hevder at opptaket var klippet og limt.

Han blir i retten konfrontert med sammendrag av opptak som italienske myndigheter har oversatt til engelsk. Aktor, politiadvokat Signe Aalling i PST, beskrev materialet på denne måten overfor NTB fredag.

– Vi har fått det italienske myndigheter har valgt å presentere som grunnlag, og det er en del sammendrag av bevis, påstander basert på sammendrag, samt enkelte utdrag av bevis, som samtaler. Vi har ikke tilgang til mer som kan underbygge påstandene i denne utleveringssaken. Men vi mener materialet er tilstrekkelig for det vi skal vurdere her, som er om vilkårene for utlevering er til stede, sa Aaling.

Les også: Krekar sammenlignet Rawt med kommunistenes manifest

Oppstykket

Krekars forsvarer Brynjar Meling reagerer på de oppstykkede referatene.

– Dette kunne vært unngått dersom alle parter i saken kunne fått høre opptakene. Tingretten besluttet at alle parter skulle få høre opptakene, men PST anket avgjørelsen til lagmannsretten, som ga PST medhold i at opptakene skulle ligge hos dem, sier Meling til Dagbladet.

Les også: Carl I. Hagen: – Krekar skylder Frp 200.000 kroner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus