Grensekontrollen forlenges til november

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har bestemt at kontrollen på indre Schengen-grense skal fortsette fram til 11. november 2016.
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har bestemt at kontrollen på indre Schengen-grense skal fortsette fram til 11. november 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har besluttet å fortsette grensekontrollen på alle ferjeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har bestemt at personkontrollen på indre Schengen-grense skal fortsette fram til 11. november 2016. Dette kommer som følge av at EUs Råd den 12. mai besluttet at Norge, som ett av fem land, skal kunne fortsette sin kontrollvirksomhet.

Fra før har både Danmark, Sverige, Østerrike og Tyskland forlenget den midlertidige grensekontrollen til 12. november.

– Jeg er glad for at EU er enig i at vi har behov for å fortsette grensekontrollen. Yttergrensekontrollen er fortsatt ikke godt nok ivaretatt, og det knytter seg mange usikkerhetsmomenter til situasjonen i Europa. Vi er nødt til å ha kontroll på våre egne grenser inntil man har funnet en felleseuropeisk løsning, sier Anundsen i en pressemelding.

Tidligere har kontrollene bare blitt forlenget med en måned av gangen, men i begynnelsen av mai sendte de fire EU-landene i ordningen, samt Frankrike et brev til EU-kommisjonen om å beholde grensekontrollen i ytterligere seks måneder. Dette ga EU gitt grønt lyst til 12. mai.