UDI vil be om asyl-avklaring

UDI mener fortsatt at det ikke var behov for noen brukstillatelse da Hero startet drift av et asylmottak ved Tonsåsen og Nystølen i Etnedal, men ber likevel kommunen om avklaring.
UDI mener fortsatt at det ikke var behov for noen brukstillatelse da Hero startet drift av et asylmottak ved Tonsåsen og Nystølen i Etnedal, men ber likevel kommunen om avklaring. Foto: Ola Karlsen / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

UDI vil nå be kommunen om mer informasjon om den manglende brukstillatelsen ved asylmottaket i Etnedal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regiondirektør Siv Kjelstrup i UDI mener Etnedal kommunen ikke krevde søknad om brukstillatelse da man inngikk avtale med asylselskapet Hero.

«Denne anbudsprosessen foregikk våren 2015 og vi inngikk en avtale med oppstart 1. august. Kommunen krevet ikke ny søknad om brukstillatelse på bygningsmassen da», skriver hun i en epost til ABC Nyheter.

Kjelstrup viser til at kommunen i kontakt med driftsoperatør mente at «historisk bruk og fremtidig bruk ikke er vesensforskjell. Historisk har store deler av bygningsmassen vært nyttet til overnatting for pasienter ved opphold på rehabiliteringssenter. Bygningsmassen har vært nyttet til dette formålet inntil for kort tid siden og tilpasset denne utnyttelsen», skriver hun.

Mener UDI at driften ved Tonsåsen ikke trenger slik søknad, selv om dette blir etterspurt av kommunens saksbehandlere flere ganger?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg har svart på at vi på det tidspunktet vi inngikk avtale, så var det ingen krav fra kommunen om en søknad om bruksendring, dersom kommunene trekker tilbake en bruksendring, vil vi måtte se på dette på nytt. På nåværende tidspunkt har vi ikke noen dokumentasjon som tilsier dette, men dersom det skjer endringer, vil jo vi få informasjon fra Etnedal kommune.

UDI mener ikke noe om de prosesser eller den saksbehandlingen kommunen gjør, vi forholder oss til de vedtak og beslutninger kommunen tar.», skriver Kjelstrup videre

Vil UDI be eier/ Hero om å få avklart kommunens krav om søknad om bruksendring?

«Vi er kjent med at det har vært kontakt mellom kommunen og HERO om formaliteter ved bruk av Tonsåsen og vil be om mer informasjon om dette.»