Meny

NHO foreslår ungdomsreform

NHOs administrerende direktør, Kristin Skogen Lund.
NHOs administrerende direktør, Kristin Skogen Lund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det må en reform til for å få unge ut av et passivt stønadsliv, mener NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Hun mener man altfor lenge har sittet stille og sett på at arbeidsavklaringspenger (AAP) er en sikker vei ut av arbeidslivet, skriver Dagsavisen. Nå vil Lund fjerne hele ordningen for alle under 30.

– Selvsagt finnes det unge som er syke og ikke skal jobbe, men disse må få andre ytelser. Veldig mange mangler først og fremst en opplevelse av mestring eller kompetanse. For disse må vi lage en reform som gjør veien til opplæring eller arbeidspraksis veldig kort.

Les også: Nav mer lukrativt enn jobb for noen

Kristin Skogen Lund. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kristin Skogen Lund. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hun vil gi Nav mulighet til å tilby arbeidsrettede tiltak til unge uten erfaring, uten at det kreves en diagnose. Hun vil la unge som er i ferd med å droppe ut av skolen, velge opplæring i bedrift rett fra ungdomsskolen. I tillegg ønsker hun en støtteordning for å bidra til opplæring eller arbeidspraksis, at det tas utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft og at det gis opplæring i spesifikke arbeidsoppgaver.

– Det skjer mirakler når folk kommer ut på en vanlig arbeidsplass som er klar for å ta imot dem. Vi har eksempler på at folk med sosial angst er blant de beste vekterne på Gardermoen. Ofte handler det om å komme seg over en terskel, sier NHO-sjefen.

Les også: Hauglie vil sikre unge hjelp innen åtte uker

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus