To skogbranner i Oslo – brannvesenet har delvis kontroll

Se brannvesenets egen video fra slukningsarbeidet. 

Det brenner to steder ved en høyspentmast i et skogsområde nord for Romsås i Oslo. Brannvesenet opplyser at de har delvis kontroll på brannen nærmest bebyggelsen og har sendt et brannhelikopter til området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et brannhelikopter og iherdig innsats fra brannmannskap og Sivilforsvaret ga kontroll over to skogbranner nord for Romsås i Oslo onsdag ettermiddag.

Det brøt ut brann på to steder ved en høyspentmast i et skogsområde nord for Romsås i Oslo. Tørr skogbunn og vind førte til spredning mot bebyggelsen.

Politiet ba beboere på Romsås, Ammerud og Grorud beskjed om å holde vinduene lukket på grunn av mye røyk og vind i området.

Elevene ved Bjøråsen skole på Romsås ble evakuert på grunn av røyken,

Assistanse

Første melding om brannen fikk politiet klokken 12.43 onsdag ettermiddag. En stund så det ut til at den kraftige vinden fra nord kunne føre flammene mot bebyggelsen, men ved 15-tiden meldte både politiet og brannvesenet om at det var oppnådd delvis kontroll med brannen og med spredningen.

– Brannhelikopteret har jobbet iherdig og fått rimelig bra kontroll på brannen, sier politiets innsatsleder Svend Bjelland i Oslo-politiet til NTB.

Brigadesjef Gorm Sjølie i Brann- og redningsetaten sier 20 brannfolk med hjelp av like mange fra Sivilforsvaret ble sendt inn i brannområdet med sju biler og utstyr til å slokke.

– Det var to branner, hver på rundt 200 ganger 300 meter i størrelse, og de lå et stykke inne i skogen. Det tok litt tid før vi fikk lagt slanger innover i skogen og kom i gang med slokking, sier Sjølie til NTB.

Se intervju med brigadesjef Sjølie her:

Etterslokking

Han sier brannhelikopteret vil fortsette å drive slokking i området utover ettermiddagen og kvelden, og at det vil bli gjort etterslokking i lengre tid framover.

Det er veldig tørt i området, og det var mark og lyng som begynte å brenne.

– Vi vet ikke hva som utløste brannen, men har nå en idé om hvor den startet, ved høyspentledningene, sier innsatsleder Bjelland. Politiet vil nå kartlegge brannen og forsøke å finne ut hva som antente.

Det er svært ulendt terreng i området, og brannene er mellom 400 meter fra hverandre ved en høyspentmast, skriver Brann- og redningsetaten på Twitter.

Statnett opplyser til VG at de koblet ut strømledningen da de oppdaget brannen, som er ved Bamsetjern.

Se intervju med innsatsleder her:

Personvernpolicy