– Bilister kjørte mot kjøreretningen for å slippe kø

Flere bilister ble så utålmodige da det søndag oppsto kø på E18 ved Lillesand, at de snudde og kjørte i motsatt retning på motorveien. Politiet er oppgitt og rasende. Foto: Jørund Flaa / Agderposten / NTB scanpix
Flere bilister ble så utålmodige da det søndag oppsto kø på E18 ved Lillesand, at de snudde og kjørte i motsatt retning på motorveien. Politiet er oppgitt og rasende. Foto: Jørund Flaa / Agderposten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere bilister ble så utålmodige da det søndag oppsto kø på E18 ved Lillesand, at de snudde og kjørte i motsatt retning på motorveien. Politiet er oppgitt og rasende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er noen som ikke burde hatt sertifikat! sier en oppgitt operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Agderposten.

Det var etter en ulykke hvor tre biler kolliderte i Skifjelltunnelen i Lillesand tidlig søndag ettermiddag at E18 ble stengt i en periode.

Flere bilister fikk ikke med seg at tunnelen ble stengt på grunn av bilberging, og at østgående trafikk ble dirigert over på en omkjøringsvei.

Det oppsto kø på E16, og da valgte flere bilister, minst seks biler, å snu og kjøre imot kjøreretningen, bare få minutter før veien ble åpnet igjen. Sjansen for å treffe på motgående trafikk i høy hastighet i 100-sonen ville derfor har vært stor. E18 er atskilt med midtdelere på strekningen.

Politiet opplyser til Agderposten at hvis bilistene hadde blitt stoppet av politiet, hadde de mistet førerkortet på stedet.