Mann og kvinne pågrepet etter eldreran i Oslo

Politiet i Oslo har pågrepet begge de mistenkte for ranet av en kvinne i 80-årene i Oslo lørdag morgen. Kvinnen ble ranet i sitt hjem på Dælenenga i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mistenkte kvinnen ble pågrepet ved 21-tiden lørdag kveld, mens mannen ble pågrepet i Calmeyers gate i Oslo sentrum klokken 10.19 søndag formiddag.

Kvinnen ble pågrepet da hun forsøkte å ta ut penger med et stjålet bankkort.

– Mannen ble gjenkjent av en patrulje på gaten. Vi har jo etterforsket saken, så vi hadde en anelse om hvem vi skulle se etter, sier operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt til NTB.

Kjenninger av politiet

Vaktleder ved Krimvakta i Oslopolitiet, Morten Wiik, sier at pågripelsene er et resultat av godt politiarbeid, og litt flaks. Han ønsker ikke å gå i detaljer av hensyn til politimetodene som benyttes.

– Men vi fikk gode vitnebeskrivelser tidlig, god hjelp fra en vekter og en årvåken patrulje.

Han sier det mistenkte paret er svært godt kjent for politiet.

– Det er noen tyverisaker, men ingen saker som er så alvorlige som denne, sier han.

Preget at ranet

Paret kom seg inn i kvinnens leilighet ved å utgi seg for å være politi, holdt kvinnen fast og tvang henne til å gi fra seg kort og kode. Ranet skjedde i kvinnens leilighet i Christies gate på Dælenenga.

Politiet fikk melding om ranet klokken 8.15 lørdag morgen. Ifølge TV 2 var dette andre gang denne kvinnen blir ranet hjemme.

Hun ble ikke fysisk skadd, men er sterkt preget. Kvinnen bor alene og ble lørdag ivaretatt av kommunens psykososiale team, opplyste politiet.

Personvernpolicy