Mann tiltalt for grov vold etter at 50-åring døde

En 27 år gammel mann fra Litauen risikerer ti års fengsel for grov vold mot en 50 år gammel landsmann i Vestfold i fjor høst, melder NRK. Tirsdag må han møte i Tønsberg tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant den 50 år gamle mannen liggende i sengen i boligen sin på Presterød i Tønsberg i slutten av oktober i fjor. Det ble funnet blod flere steder i og utenfor huset, og mannen hadde store hodeskader. Han ble fraktet til sykehus hvor han senere døde.

Politiet pågrep og siktet tre litauere for grov kroppsskade med døden til følge, men ingen av de tre mennene erkjente straffskyld. De ble varetektsfengslet i frykt for at de ville forlate Norge om de ikke ble fengslet. Siktelsen mot to av mennene ble frafalt på grunn av manglende bevis. I tillegg er tiltalen mot 27-åringen redusert til kun å gjelder grov vold, melder NRK.

Dødsfølgen er droppet, noe som har betydning for straffeutmålingen. Politiet mener imidlertid å kunne bevise at 27-åringen sparket og slo 50-åringen, samt sparket en terrassedør i hodet på ham.

27-åringens forsvarer, advokat Hanne Pentzen, sier hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

Personvernpolicy