Frp slår alarm om segregering i Oslo - SV svarer

– Om vi ikke følger med i timen vil vi også få parallellsamfunn her i Norge, sier Helge Andre Njåstad (Frp). Foto: Tore Meek / NTB scanpix
– Om vi ikke følger med i timen vil vi også få parallellsamfunn her i Norge, sier Helge Andre Njåstad (Frp). Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp slår alarm om en stadig mer segregert hovedstad. – Det er resultat av partiets egen passive integreringspolitikk gjennom en årrekke, mener SV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo er det fire drabantbyer der innvandreremiljøer – hovedsaklig fra Afrika og Asia – utgjør mer enn 60 prosent av befolkningen. For åtte år siden gjaldt dette to drabantbyer, skriver Klassekampen.

Frp har hentet tallene fra Oslo kommunes statistikkbank, som også har prognoser for hvordan Oslo vil se ut ti år fram i tid dersom bosettingstrenden fortsetter. Da vil ni delbydeler ha en ikke-vestlig befolkning på mellom 60 og 76 prosent og en innvandrerbefolkning på mellom 82 og 86 prosent.

– Har selv ansvar

– Frp har styrt Oslo i årevis sammen med Høyre, og de har ansvaret for integreringen i regjeringen. Nå forsøker de å skremme med resultatet av egen passive integrerings og boligpolitikk, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV).

Tallene, som ikke er publisert tidligere, viser at Haugenstua er delbydelen i Oslo hvor det er færrest etnisk norske. Her er 71,7 prosent av innbyggerne innvandrere, og 66,1 prosent er fra ikke-vestlige land. Rommen, Furuset og Fossum i Stovner og Alna bydeler har også en ikke-vestlig innvandrerandel høyere enn 60 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sylvi Listhaug advarer mot ny flyktningkrise i Europa

– På vei mot parallellsamfunn

Leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad (Frp), mener tallene viser at vi er på god vei til å få parallellsamfunn i Norge.

– Det viktigste nå er å få på plass en forståelse i det politiske miljøet om at vi ikke kan akseptere større innvandring enn det vi klarer å integrere, sier Njåstad til Klassekampen.

I Stovner bydel har andelen innbyggere med ikke-vestlig bakgrunn økt med 10 prosentpoeng siden 2008.

Karin Andersen spør Fremskrittspartiet hva det er de vil gjøre.

– Det hjelper ikke å si at man vil begrense innvandring, man må sørge for at de som er her for å bli, blir godt integrert, sier hun.

– Parallellsamfunn er et resultat av dårlig integreringspolitikk, slik Frp selv foreslår med sine innstrammingsforslag, mener hun.

Les også: Listhaug: – Må holde innvandringen på et nivå som gir oss en sjanse til å lykkes med integreringen