Meny

Fare for øl- og bolle-streik

I det utepilssesongen starter for fullt er det fare for storstreik i bryggeribransjen. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis meklingen ikke fører fram kan det bli bryggeristreik fra onsdag morgen og bakeristreik fra torsdag.

I tillegg kan det bli pølsestreik fra fredag, dersom meklingen i kjøttindustrien ikke fører fram innen fristen ved midnatt natt til fredag.

Partene i bryggeribransjen har sittet i mekling siden mandag, etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene i midten av april. Meklingsfristen går ut natt til onsdag.

Over tusen bryggeriansatte og 582 bakeriansatte over hele landet vil bli tatt ut i streik denne uken dersom meklingen ikke fører fram.

I bakerbransjen starter meklingen onsdag. Dersom partene ikke kommer til enighet innen midnatt samme dag, tas 582 bakeriansatte ut i streik fra og med torsdag morgen. I kjøttindustrien vil nærmere 1.500 medlemmer i 21 bedrifter tas ut fra og med fredag morgen dersom det blir brudd i meklingen.

Les også: Fare for bryggeristreik fra 1. juni

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus