Marinen får nye og kraftige kryssermissiler

KNM Skjold er ett av skipene som får de nye kryssermissilene. Bildet er tatt under øvelsen Joint Viking i Porsangerfjorden i 2015. Arkivfoto: Petter Brenni Gundersen / Sjøforsvaret / NTB scanpix.
KNM Skjold er ett av skipene som får de nye kryssermissilene. Bildet er tatt under øvelsen Joint Viking i Porsangerfjorden i 2015. Arkivfoto: Petter Brenni Gundersen / Sjøforsvaret / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Elleve norske marinefartøyer får nå kryssermissiler som kan angripe mål over 200 kilometer inn på land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed får det norske Forsvaret for første gang – og som ett av svært få land i verden – mellomdistanse krysserraketter som skytes fra skip, som en del av våpenarsenalet, skriver VG. Oppgraderingen skjer i løpet av denne uken.

– Dette øker våre samlede militære kapasiteter betraktelig. Nå er den norske marinen i stand til å angripe mål på land, med et våpensystem som har lang rekkevidde og høy presisjon, sier informasjonssjef i Sjøforsvaret, kommandørkaptein Per Rostad.

Det er en videreutvikling av de såkalte NSM-missilene som gjør at de nå kan treffe mål flere hundre kilometer inne på land. Missilene er utviklet og bygget av Kongsberg Defence & Aerospace sammen med Forsvaret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus