Meny

Fire nye uker for medsiktet for drapet på Ammerud

Politiet fant en død person i en koffert etter å ha blitt varslet av et vitne på Ammerud for rundt en måned siden. Fire personer er siktet i saken, tre av dem sitter varetektsfengslet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen som har tilstått å ha utøvd vold mot 34-åringen som ble drept på Ammerud i Oslo for en måned siden, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Retten mener mannen må forhindres fra å kommunisere med omverdenen, fordi det gir mulighet til å ødelegge bevis og forpurre politiets etterforskning. 26-åringen har tilstått å ha utøvd vold mot drapsofferet og å ha hjulpet til med å frakte liket bort fra en leilighet, men han nekter skyld for selve drapet.

En 24 år gammel mann som har tilstått drapet, ble også framstilt for forlenget varetektsfengsling mandag. Kjennelsen var for hans del ikke kjent mandag kveld.

En 27 år gammel kvinne er også siktet i saken, og hun framstilles for forlenget varetektsfengsling tirsdag. Alle de siktede tilhører et rusmiljø.

Bakgrunn: Drapsoffer på Ammerud partert og funnet i koffert

Lå død i to døgn

Motivet for drapet er ikke klarlagt, men politiet jobber blant annet med en teori om en angivelig konflikt knyttet til et parti hasj som skal ha vært i leiligheten som disponeres av 24-åringen, og som politiet mener er drapsåstedet.

Etterforskerne mener ifølge Dagbladet at det 34 år gamle drapsofferet lå i leiligheten til en av de siktede i nesten to døgn etter drapet, før han fredag 30. april ble fraktet bort i en koffert. Liket var da delvis partert.

– Vi legger til grunn at han ble drept onsdag ettermiddag, sier Kirkhorn, basert på forklaringer til de siktede, vitner og andre opplysninger.

Les også: 37-åring pågrepet etter parteringsdrapet på Ammerud

Svake bevis

En fjerde siktet i saken, en 37 år gammel mann, ble løslatt for tre uker siden. Lagmannsretten fastslo da – i likhet med Oslo tingrett noen dager før – at politiet har så svake bevis mot mannen at det ikke finnes tilstrekkelig grunn til å mistenke ham for delaktighet i drapshandlingen.

De tre andre siktede har vært gjennom en prejudisiell undersøkelse for å undersøke om det er grunnlag for en rettspsykiatrisk undersøkelse.

– Det ligger an til at det vil bli oppnevnt sakkyndige for å undersøke alle de siktede, sier Kirkhorn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus