Flertall for tobakksforbud for alle født etter 2000

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viser fram de ny innpakningene til snus og tobakkspakker som ble innført i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viser fram de ny innpakningene til snus og tobakkspakker som ble innført i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Seks av ti spurte er positive til å forby salg av tobakk til alle som er født etter 2000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Aftenposten.

Det var Legeforeningen som først lanserte forslaget om et forbud mot salg av både røyk og snus til alle som er født etter 2000. Målet er at dette skal bane vei for en tobakksfri generasjon.

I en spørreundersøkelse som Respons Analyse nå har gjort, sier over 60 prosent av de spurte at de er positive til forslaget, mens 31 prosent er negative.

Helseminister Bent Høie (H) sier til Aftenposten at det ikke er aktuelt for regjeringen å heve aldersgrensa for kjøp av tobakk. Heller ikke Arbeiderpartiet støtter forslaget.

Les også: Passiv røyking er skadelig for Fido

Les også: Seks helseskader forårsaket av røyking

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus