Størst andel sysselsatte i offentlig forvaltning i nord

Prosentvis var det flest ansatte i offentlig forvaltning i de tre nordligste fylkene i fjerde kvartal i fjor. NTB arkivfoto: Arnt Ragnar Arntsen / NTB scanpix
Prosentvis var det flest ansatte i offentlig forvaltning i de tre nordligste fylkene i fjerde kvartal i fjor. NTB arkivfoto: Arnt Ragnar Arntsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Prosentvis var det flest ansatte i offentlig forvaltning i de tre nordligste fylkene i fjerde kvartal i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hadde 814.000 mennesker her i landet sin hovedjobb i statlig, kommunal og fylkeskommunal forvaltning, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det tilsvarer 31,5 prosent av alle sysselsatte i Norge. I overkant av 1,77 millioner sysselsatte jobbet i privat sektor.

Les også: Milliarder til offentlig vedlikehold skal skape jobber

Andelen sysselsatte i offentlig forvaltning var høyest i Troms med 43,6 prosent, fulgt av Finnmark og Nordland med henholdsvis 42 og 39,9 prosent. Lavest andel sysselsatte i offentlig forvaltning var det i Oslo med 26 prosent. Andre fylker med lav andel i offentlig forvaltning var Rogaland (26,9 prosent) og Akershus (28,2 prosent).

Ser man bare på statlig forvaltning, hadde Troms også den høyeste andelen sysselsatte i denne delen av forvaltningen med 18,9 prosent. Oslo hadde den nest høyeste andelen (16 prosent). Lavest andel hadde Rogaland med 7,4 prosent, fulgt av Møre og Romsdal og Buskerud med henholdsvis 8,2 og 8,6 prosent.

Les også: Stadig flere penger til samferdsel pøses ut til utenlandske selskaper

Personvernpolicy