Nyfødte må bli på isolat etter tarmbakteriesmitte på sykehus

Et spedbarn døde etter at det ble smittet av en tarmbakterie ved Stavanger universitetssjukehus, opplyste sykehuset fredag.
Et spedbarn døde etter at det ble smittet av en tarmbakterie ved Stavanger universitetssjukehus, opplyste sykehuset fredag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Åtte spedbarn må holdes på isolat på Stavanger universitetssjukehus over sommeren etter at en nyfødt gutt døde etter å ha blitt smittet av en tarmbakterie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle som er kolonisert av bakterien er premature, så de blir liggende i isolat hos oss i to-tre måneder. Så dette kommer vi til å arbeide med utover sommeren, sier smittevernoverlege Jon Sundal ved Stavanger universitetssjukehus til VG.

En nyfødt gutt døde fredag etter å ha blitt smittet av tarmbakterien klebsiella pneumoniae, som førte til blodforgiftning.

Les også: Spedbarn døde etter smitte av tarmbakterie på sykehus

Åtte premature barn ligger nå på isolat på sykehuset. Fem av disse har fått den farlige bakterien i tarmen, men er ennå ikke blitt syke, opplyser sykehuset.

Smittekilden til utbruddet av tarmbakterien er ikke funnet, melder Stavanger Aftenblad.

Bakterien ble lokalisert flere steder på nyfødtavdelingen før den ble vasket ned, blant annet i vasker og skyllerom, opplyser Sundal.

Les også: Sju premature barn smittet av tarmbakterie i Stavanger

– Det er mulig den aldri blir funnet. Men vi håper at den skal brenne ut av seg selv, i og med at barna nå ligger på isolat og vil bli sendt hjem når de er friske, sier smittevernoverlegen til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus