Politiet tok inn 50 kilo hasj i Betew-etterforskning

Metkel Betew, her i 2005 under rettssaken etter Nokas-ranet, er siktet for blant annet narkotikaforbrytelser.
Metkel Betew, her i 2005 under rettssaken etter Nokas-ranet, er siktet for blant annet narkotikaforbrytelser. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

I etterforskningen av en narkoliga politiet mener ble ledet av Metkel Betew, fikk politiagenter tillatelse til å innføre 50 kilo hasj. Stoffet endte med å bli solgt i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG får opplyst at politiet på forhånd fikk tillatelse til å bryte narkotikaloven.

– Jeg kan bekrefte situasjonen, og den er begrunnet i en taktisk vurdering fra politiets side for å unngå å blottstille politiets innsats. Jeg minner om at dette var en langvarig, komplisert og omfattende sak hvor det foreligger meget alvorlige siktelser, sier Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Les også: Betew sier kontakten med straffedømte var uskyldig

Ingen kommentar til salget

Ifølge VG var hasjen fordelt på fire bager. Den skal ha blitt lagt i et depot og solgt på det illegale markedet i Oslo. På spørsmål om hva politiet tenker om dette svarer Einar Aas slik:

– Det har jeg ingen kommentar til utover at vi hele tiden vurderte forholdsmessighet.

Les også: Vil ha Betew tilbake på forvaringsdom

Vil ha Betew bak murene

37 år gamle Metkel Betew ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år for Nokas-ranet i Stavanger i 2004. Han ble løslatt i oktober 2014 etter en avgjørelse i Høyesterett, men pågrepet i august 2015, siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser, ransforbund og drapsforbund.

Statsadvokatene i Rogaland mener Betew har brutt vilkårene for prøveløslatelsen fra forvaring og vil ha ham gjeninnsatt i fengsel for å sone resten av forvaringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden