Meny

Polakk dømt for å ha smuglet 100 kilo hasj til Norge

Fra tollkontrollen mellom Sverige og Norge på Svinesund. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polsk mann forklarte at han ble presset til å smugle over 100 kilo hasj til Norge fordi han skyldte penger til «feil personer». Nå er han dømt til fengsel i fire år og fem måneder.

Den 59 år gamle polakken erkjente straffskyld under rettssaken i Halden tingrett. Han har forklart at han hadde opparbeidet seg gjeld som han ikke klarte å betale tilbake, og det ble derfor forlangt av ham at han skulle ta et oppdrag med å smugle narkotika til Norge.

Mannen forklarte at han var redd. Oppdragsgiverne hadde blant annet kommet med utsagn som kunne oppfattes som trusler.

Han fikk beskjed om å kjøre en bil fra Spania til Norge, og han visste hvor i bilen stoffet var gjemt. Da han kom til Svinesund 17. juni i fjor ble han stoppet og kontrollert av tollerne. De fant 106,49 kilo hasj i bilen.

Retten legger til grunn at mannen var i en presset situasjon, både økonomisk og fordi han var utsatt for trusler, men mener dette ikke gir grunnlag for lavere straff.

Mannen er fratatt retten til å kjøre bil i Norge for alltid. I tillegg inndras bilen hans.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus