Meny

Jusstudenter må ta eksamen på nytt etter tabbe

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 200 jusstudenter ved Universitetet i Tromsø som tok eksamen i begynnelsen av mai, må opp en gang til fordi det viser seg at deler av oppgaven ble avslørt en time for tidlig.

Studentene fikk fredag beskjed om at eksamenen de tok 6. mai, er annullert, skriver iTromsø.

– Noen hadde levert inn en klage på at det hadde skjedd formelle feil under eksamen, og det var denne klagen som ble behandlet i dag. Klagenemnda avgjorde at eksamen skulle annulleres, sier studiedirektør Hilde Adolfsen ved Avdeling for utdanning på UiT-Norges arktiske universitet.

Tabben ble oppdaget i timen før eksamen da studentene møtte opp for bokkontroll og opprigging av datamaskinene. En eller flere av studentene fikk da øye på deler av en eksamensoppgave.

– Dette er trasig for både oss og studentene, og vi må få avviklet en ny eksamen så snart som mulig. Likevel er det dessverre sånn at feil kan skje, og klagen har blitt behandlet på riktig måte, sier Adolfsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus