Spedbarn døde etter smitte av tarmbakterie på sykehus

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et spedbarn døde fredag etter at det ble smittet av en tarmbakterie ved Stavanger universitetssjukehus, melder Stavanger Aftenblad. Flere barn er smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnet som døde, var ett av de til sammen sju premature barna som ble isolert etter flere funn av tarmbakterien klebsiella pneumoniae ved nyfødtintensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus torsdag.

– Vi har grunn til å tro at årsaken er blodforgiftning, opplyser direktør Inger Cathrine Bryne ved Stavanger universitetssjukehus til Stavanger Aftenblad

Sto ikke til å redde

Dødsfallet ble bekreftet på en pressekonferanse ved sykehuset fredag ettermiddag.

Spedbarnet, som var født i uke 29, fikk etter noen dager blodforgiftning, som viste forekomst av denne bakterien, opplyser Bryne.

Behandling ble igangsatt umiddelbart. Da tilstanden til spedbarnet forverret seg, ble det overført til Rikshospitalet i Oslo, men livet sto ikke til å redde.

Ingen andre syke

Ingen av de andre spedbarna som har fått påvist bakterien, er per nå syke av denne, opplyser Bryne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiene til de andre barna som er innlagt på prematuravdelingen, får nå informasjon og kontinuerlig oppfølging. Ifølge Stavanger Aftenblad blir mødre som kan står i fare for å føde prematurt, overført til andre sykehus.

Dobler bemanning

På prematuravdelingen i Stavanger er bemanningen doblet på vaktene for å kunne opprettholde isolasjonen, ifølge NRK.

Bakterien er kun farlig for premature barn, som allerede har et svekket immunforsvar.

Dette er det andre utbruddet med bakterien ved sykehuset. Forrige gang var vinteren 2009, da med en mer aggressiv og resistent bakterie.

Smittevernoverlege Jon Sundal ved sykehuset sier til NRK at utbruddet trolig henger sammen med at avdelingen i periodevis har et stort antall nyfødte.