Telenor-sjefen mener Vimpelcom-varsleren ikke bør stå fram

Følg Vimpelcom-høringen direkte over.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke hyllet den anonyme Vimpelcom-varsleren, men mener han ikke bør stå fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En anonym Telenor-ansatt i Vimpelcom varslet allerede i 2011 om det han opplevde var mistenkelige transaksjoner i selskapet.

– Jeg vil gi stor anerkjennelse til den ansatte, men vi må erkjenne at Telenor ikke evnet å håndtere varslingen, uttalte Brekke da han fredag forklarte seg under Stortingets høring om Telenors befatning med det korrupsjonsdømte selskapet Vimpelcom.

Les også: Raja: – I verste fall har Kolberg bevisst løyet til oss

På spørsmål fra Sps Per Olaf Lundteigen om han ville tilrå at den anonyme varsleren står fram, svarte Brekke imidlertid nei.

– Det er fordi hele varslingssystemet vårt er bygd på anonymitet. Hvis det er sånn at du risikerer å få brettet ut navnet ditt, så ødelegger du noe av hele ideen med systemet, svarte Brekke.

– Men jeg trodde han var helten din, jeg. Men du mener at han kan ødelegge ryktet sitt på å stå fram, repliserte Lundteigen.

Les også: Telenor får sterk kritikk i Vimpelcom-rapport

– Er det virkelig sånn varslingssystemet og kulturen i Norge fungerer, at hvis du varsler så, uansett hvor mye du har rett, så risikerer du å bli spilt ut på sidelinjen, ville Lundteigen vite.

– Jeg har hatt dialog med varsleren og har gitt han kreditt, men hele systemet er bygd på konfidensialitet, og hvis det rakner, kan hele systemet rakne, svarte Brekke.

ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden A/S hvor Telenor er majoritetseier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus