Henlegger etterforskning av politiledere

Spesialenheten for politisaker har henlagt etterforskningen av flere ledere i Politiets utlendingsenhet (PU) som var anmeldt for økonomisk utroskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedverneombud Einar Sagli i PU anmeldte lederne i begynnelsen av desember i fjor. Lederne ble beskyldt for blant annet å ha ført overtid for oppdrag som ikke er utført, skriver VG.

Spesialenheten konkluderer nå med at det ikke er rimelig grunn til å etterforske om det foreligger et straffbart forhold, og at saken derfor henlegges, skriver avisen.

– Vi tar Spesialenhetens henleggelse til etterretning. Henleggelsen viser at den vurderingen PU i sin tid gjorde, om at det ikke var grunnlag for å anmelde tjenestepersonene til Spesialenheten, var korrekt, sier PU-sjef Kristin Kvigne.

Samtidig har PU engasjert det eksterne firmaet KPMG til å undersøke saken. Denne konklusjonen ventes å være klar i løpet av juni.

Hovedverneombud Einar Sagli sier han vil påklage avgjørelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus